Martell Tromp: 'We moeten als collectief onze punten pakken.'
Martell Tromp: 'We moeten als collectief onze punten pakken.' Archieffoto Sa!

Degradant Bakkeveen moet in de achtervolging

Sport

BAKKEVEEN De voetballers van Bakkeveen degradeerden vorig seizoen uit de derde klasse. De start in de vierde klasse valt met slechts één punt uit de eerste twee duels daarom tegen. “Het is, in alle eerlijkheid, wel een beetje teleurstellend,” erkent trainer Martell Tromp.

Eerst even terug naar afgelopen weekend. Bakkeveen speelde uit met 4-4 gelijk tegen Zevenhuizen in een wedstrijd met elf gele kaarten (drie voor Bakkeveen, red). Volop spektakel in een te harde wedstrijd ben je dan geneigd te denken.

“Het was een echte streekderby met alles erop en eraan. Doelpunten, fouten, overtredingen en veel en fanatiek publiek langs de lijn. Het was ook een harde, fysieke wedstrijd. Het ging niet om het beste voetbal, maar om strijd.”

Het is een wonder dat geen enkele speler een tweede gele kaart kreeg.

“Inderdaad. De scheidsrechter was, laat ik het zo stellen, niet consistent in zijn fluiten. De ene keer gaf hij heel makkelijk geel voor een lichte overtreding om de andere keer een doodschop onbestraft te laten. Misschien wilde hij er niemand afsturen, want dat had zeker wel gekund.”

Uiteindelijk pakken jullie nog een punt door een doelpunt in blessuretijd.

“We stonden binnen een half uur met 3-0 achter. Net voor de pauze maken we 3-1, maar zij scoren na rust vlot de 4-1. In de slotfase zijn we met vier spitsen met een diepe ‘tien’ erachter gaan spelen. We maakten pas in de slotminuten de 4-2 en 4-3 om in de laatste minuut van de blessuretijd, de scheidsrechter liet vijf minuten doorspelen, nog gelijk te maken.”

Dan ben je blij met een gelijkspel lijkt me.

“Aan één kant wel, maar in de slotfase was Zevenhuizen de weg helemaal kwijt. Er had misschien zelfs nog wel een overwinning ingezeten, maar als je eerlijk bent moet je blij zijn met een gelijkspel. Op basis van de eerste tachtig minuten verdiende Zevenhuizen het ook te winnen. We speelden slordig en kwamen niet in de duels. Een puntje was het echt het maximale.”

Bakkeveen degradeert uit de derde klasse en start met één punt uit twee duels in de vierde klasse. Teleurstellend?

“In alle eerlijkheid wel. We verliezen van Terschelling en spelen gelijk tegen Zevenhuizen. Dat waren vorig jaar middenmoters in de vierde klasse. Je hoopt op een zachte landing, maar loopt meteen achter de feiten aan. Dat is vervelend, mede omdat we met elf clubs in een kleine competitie zitten en minder kansen krijgen om een misstap goed te maken.”

Bakkeveen stapt volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal. Is dit een tussenjaar en maakt het niet uit hoe jullie presteren, of staat er wat op het spel?

“Zeker staat er wat op het spel.. We willen ons absoluut handhaven zodat we volgend seizoen horizontaal over kunnen stappen naar de vierde klasse op zaterdag. Als dat niet het geval was geweest hadden we de stekker er meteen wel uitgetrokken en waren we in de vijfde klasse op zaterdag opnieuw begonnen. We willen niet naar de vijfde klasse. Als je daar eenmaal in belandt is het lastig weer te promoveren. In de vijfde klasse is het voetbal fysieker en de velden waarop je speelt zijn meestal geen biljartlakens, dat ligt ons niet.”

Bakkeveen moet het hebben van zijn voetballende vermogen.

“Ja, komt ook door ons kunstgrasveld waarop je de bal lekker kunt laten gaan. Ons positiespel is prima, maar de jongens hebben er moeite mee om er negentig minuten lang in te kleunen. Dat was tegen Zevenhuizen ook het geval, die maakten er een vechtwedstrijd van. Daar ligt ons minder.”

Zondag komt koploper Warga op bezoek in Bakkeveen. Het zal niet meevallen de eerste overwinning te pakken.

“Zeker niet. Zij hebben een gevaarlijke spits (Okan Özçelik, red), een ex-prof die in Turkije en bij RKC heeft gespeeld. Zondag maakte hij als invaller in een kwartier tijd drie doelpunten. We bereiden ons voor op een zware wedstrijd en gaan er alles aan doen om hun spits onschadelijk te maken. We moeten het als collectief zien op te lossen. Dat moet sowieso dit seizoen. Door het vertrek van drie spelers hebben we aanvallend aan snelheid en dreiging ingeleverd. Die verminderde stootkracht kunnen we alleen compenseren als we een eenheid vormen.”

De aftrap van het duel tussen Bakkeveen en Warga is zondag om 14.00 uur.

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 9 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 11 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 14 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 14 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 14 uur geleden