Afbeelding

Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje

Nieuws

URETERP Het project ‘Sociale Inloop’ van Stjoer in Friesland maakt kans op een Appeltje van Oranje 2024. Ook in Ureterp organiseert Stjoer regelmatig een inloop.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Eenzaamheid verminder je samen! Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar initiatieven die erin slagen mensen actief te betrekken in een samenleving waar niemand er alleen voor staat. Een op de zeven Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar komt meer voor onder jongeren en de alleroudsten. Het Oranje Fonds heeft eenzaamheid daarom gekozen als thema voor de uitreiking van 2024.

De Sociale Inlopen van Stjoer bieden voor vele inwoners in Friesland een plek om hun netwerk te vergroten, te leren, zich te ontwikkelen. Een vertrouwde plek waar bezoekers én vrijwilligers zelf leuke- en leerzame activiteiten kunnen organiseren of eraan deel kunnen nemen. Je verhaal even kwijt kunnen of gewoon een gesprek over alle daagse dingen. Met elkaar zorgen we voor een fijne plek waar iedereen mee mag en kan doen.

Sa! maakte eerder dit jaar een reportage bij de sociale inloop in Ureterp:

Vanaf 22 mei is het mogelijk om te stemmen op een van de kanshebbers. Dat kan door te stemmen op Sociale Inlopen. Er zijn in totaal 50 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt. Stemmen kan via stem.oranjefonds.nl.

De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koning in Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 1 uur geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 5 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 6 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 10 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04