De-Skans
De-Skans

Woensdag is er raadsconferentie over toekomst De Skâns

Nieuws

GORREDIJK Eind september besloot de Opsterlandse gemeenteraad de regie over de toekomst van De Skâns in Gorredijk meer naar zich toe te trekken. Onder andere door in een raadsconferentie de randvoorwaarden te bepalen die ze aan de toekomstige Skâns wil stellen. 

Deze raadsconferentie vindt komende woensdag in De Skâns plaats, achter gesloten deuren. De raadsleden gaan in groepjes in gesprek over de functies, de financiën, het draagvlak/participatie en over de theaterfunctie van De Skâns.

Aan het eind van de avond moeten de kaders voor de toekomstige Skâns in de grondverf staan. Ambtenaren werken dan een raadsvoorstel uit, waarna de voorwaarden in een openbare raadsvergadering worden vastgesteld. Dan zijn er de normale inspraakmogelijkheden. 

De raadsconferentie is een nieuw fenomeen in Opsterland en is voorbereid door een groep raadsleden in samenwerking met De Skâns en de ambtenaren op het gemeentehuis. 

Vorige week geleden hebben de raadsleden ter voorbereiding ook uitgebreid gesproken met een grote afvaardiging van gebruikers van De Skâns. 

“Wy hope op dizze wize foaral werf faasje yn it proses te krijen”, aldus Anja Wiersma (PvdA), woordvoerder van de voorbereidingsgroep. “It is nij, mar sa as wy it dienen wurke it net. It wichtischste is no dat der dúdlikheid komt foar De Gordyk. It is tiid om troch te pakken.”

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 20 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 22 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws gisteren
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur gisteren
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur gisteren
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport gisteren
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur gisteren
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws gisteren