Bakkeveen won zondag verdiend van De Sweach. Het werd 3-0 voor de thuisclub.
Bakkeveen won zondag verdiend van De Sweach. Het werd 3-0 voor de thuisclub. Martijn van der Vaart

Bakkeveen verdiend langs De Sweach: 3-0

Sport

BAKKEVEEN DE voetballers van Bakkeveen hebben de eerste zege in de vierde klasse B binnen. De ploeg van trainer Martell Tromp won op eigen terrein de Opsterlandse derby tegen De Sweach met 3-0. De eindstand stond halverwege al op het scorebord. Tjalling Dekker was aan Bakkeveen-zijde met twee assists en een doelpunt de man van de wedstrijd.

Bakkeveen verdiende de zege op basis van de eerste helft. De thuisclub kwam beter uit de startblokken, was feller en won de meeste persoonlijke duels. De betere start leverde al na acht minuten de eerste treffer op. Tjalling Dekker speelde zich op links knap vrij en bediende Silvan Siebenga op maat. Op zijn kopstoot had de doelman van de gasten geen verweer, 1-0.


Silvan Siebenga (links) maakte de 1-0 voor Bakkeveen - Martijn van der Vaart

In de 37ste minuut stond Dekker ook aan de basis van de 2-0. Ditmaal kwam hij vanaf de rechterkant. Siebenga stapte slim over de pass van Dekker heen waarop Davey van der Lei de 2-0 tegen de touwen schoot. Op slag van rust krulde Dekker de 3-0 in de bovenhoek. “Met twee assists en een doelpunt was Tjalling absoluut de uitblinker van de wedstrijd,” vond Bakkeveen-trainer Martell Tromp.

De tweede helft viel er weinig meer te genieten. Bakkeveen beperkte zich tot het handhaven van de voorsprong, terwijl De Sweach de vorm ontbeerde om het de gastheren nog moeilijk te kunnen maken. “Ik denk dat De Sweach geen enkele kans heeft gehad. Het was een verdiende overwinning. We waren niet alleen beter, maar ook op basis van werklust verdienden wij de drie punten,” vond Tromp.

De slotfase kenmerkte zich door een aantal onvriendelijkheden over en weer. “Er waren inderdaad wat opstootjes, maar het is niet uit de klauw gelopen,” aldus Tromp. Zijn collega Hiwa Barani vond dat de scheidsrechter, door een aantal overtredingen onbestraft te laten, de irritatie in de hand had gewerkt. “Maar wij moeten het bij onszelf zoeken en niet bij de scheidsrechter.”


Strijd om de bal in de Opsterlandse derby - Martijn van der Vaart

Bakkeveen, dat vorig seizoen uit de derde klasse degradeerde, was dolblij met de eerste driepunter van het seizoen. “Dit was een hele welkome overwinning die energie geeft”, aldus Tromp. Bakkeveen, dat als hekkensluiter aan de Opsterlandse derby begon, klom door de zege naar plek acht op de ranglijst. “Dit is goed voor de moraal. Het is nu ook heel gezellig in de kantine,” besloot Tromp.

Hiwa Barani vond Bakkeveen een terechte winnaar. Vooral voor rust ging er volgens de trainer van De Sweach veel fout. “We waren slordig in de passing, verloren de duels, maakten persoonlijke fouten en kwamen de afspraken niet na. De tweede helft was iets beter, maar als je met 3-0 achter staat is het heel moeilijk om je terug in de wedstrijd te knokken. Volgende week spelen we thuis tegen Zevenhuizen, dan moet het beter.”

Meer SA!

Christiaan Schipper
Rente Column 4 minuten geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 3 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 3 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Wil wil er vertellen over autohobby? Nieuws 3 uur geleden
Jacqueline van Heteren.
Op adem komen in het Keetje Ondernemen 3 uur geleden