Silvan Siebenga schermt de bal af. Siebenga was goed voor de assist bij de 1-1.
Silvan Siebenga schermt de bal af. Siebenga was goed voor de assist bij de 1-1. Sietse de Boer

Late treffer Dekker bezorgt Bakkeveen punt

Sport

BAKKEVEEN Met een late en rake kopstoot bezorgde Tjalling Dekker Bakkeveen zondag een punt in het thuisduel tegen Friesland, 1-1. De treffer van Dekker leidde tot een enorme ontlading op het plaatselijke sportpark, want de dapper knokkende thuisploeg was de mindere van de gasten uit de Friese hoofdstad.

Bakkeveen-trainer Martell Tromp draaide kort na afloop van het duel niet om de hete brij heen. “Als we vandaag hadden verloren, was dat niet onterecht geweest. Gezien het wedstrijdverloop en de kansen had Friesland recht op meer.” De Leeuwarders domineerden de eerste helft en gingen rusten met een 0-1 voorsprong. Met slechts één tegentreffer kwam Bakkeveen goed weg, vond Tromp.

De trainer voerde in de pauze enkele tactische wijzigingen door en hoewel Friesland de betere ploeg bleef, was Bakkeveen na rust in staat meer tegenstand te bieden. “De ruimtes werden wat groter waardoor we af en toe een speldenprikje uit konden delen,” aldus Tromp. Lang leken de makkelijker voetballende gasten met de zege aan de haal te gaan, maar in de slotminuut viel alsnog de gelijkmaker.


Tjalling Dekker geeft alles in een duel om de bal. - Sietse de Boer

Het was Silvian Siebenga die een voorzet op het hoofd van de naar binnen getrokken Dekker deponeerde en zijn strakke kopbal verdween precies in de kruising. De Leeuwarder doelman was kansloos. De late treffer was goed voor een punt en betekende een enorme opsteker voor de afgelopen seizoen uit de vierde klas gepromoveerde Opsterlandse club.

“Wij zijn nieuw in de derde klas, Friesland draait al enkele jaren mee en heeft uitgesproken te willen promoveren. Wij moeten iedere week hard knokken en de punten bij elkaar zien te schrapen. Bakkeveen zal geen toonaangevende rol spelen, zo simpel is het,” aldus Tromp die zag dat zijn elftal compact en gedisciplineerd speelde en vocht voor iedere bal. “Ze hebben alles gegeven.”

Bakkeveen kende een moeizame voorbereiding op het seizoen en liep in het bekertoernooi tegen enkele forse nederlagen aan. Volgens Tromp een gevolg van personele problemen. “Een aantal jongens keerde pas laat terug van vakantie, terwijl anderen met werk zaten. Bakkeveen is een toeristendorp, dat sommige jongens in het weekend moeten werken is daarvan de consequentie. Daardoor waren we pas laat compleet en dat was te merken. De juiste chemie ontbrak nog.”


De late treffer van Tjalling Dekker (voorgrond) leverde een punt op. - Sietse de Boer

Bakkeveen heeft meer tijd nodig om een ingespeeld geheel te worden, vindt de trainer, die ook nog geconfronteerd wordt met een aantal afwezigen als gevolg van blessures. “Als iedereen fit is, heb ik twintig man tot mijn beschikking, maar nu nog niet. We bekijken de situatie van week tot week. Als de jongens zo strijden als vandaag en het een beetje meezit ,heb ik er vertrouwen in dat we ons handhaven.”

Bakkeveen heeft na vandaag twee punten uit drie wedstrijden, met dat aantal is de trainer tevreden. “Ieder puntje is meegenomen.” Volgende week wacht Bakkeveen een uitduel tegen DTD. Opnieuw een sterke tegenstander, aldus Tromp. “DTD gaat voor promotie, het wordt een hele opgave om daar een goed resultaat neer te zetten, maar we gaan ervoor.”

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 16 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 16 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 16 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26