Afbeelding
Sietse de Boer

Leerlingen Comprix massaal in beweging

Nieuws

GORREDIJK Meer dan vijfhonderd groep 8 leerlingen van de 38 basisscholen van Stichting Comprix maakten afgelopen vrijdag in Gorredijk en Wolvega kennis met een breed aanbod van sporten. 

De beweegteams van de gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf verzorgden het programma voor de zesde editie van Comprix in Beweging. 

Scholenkoepel Comprix vindt het belangrijk dat de leerlingen worden gestimuleerd om voldoende te bewegen. “Plezier beleven aan bewegen is een motivatie voor een leven lang sporten”, aldus directeur/bestuurder Edwin de Weers. “Comprix werkt daarom samen met de beweegteams om het bewegingsonderwijs op alle Comprix-scholen te bevorderen. Op een groot deel van de scholen is door deze samenwerking dan ook een vakleerkracht gym actief. Het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl, nu en later, is daarbij het uiteindelijke doel.” 


Op beide locaties maakten de leerlingen kennis met diverse, voor de leerlingen vaak nog onbekende, takken van sport. In Gorredijk op locatie Sportcentrum Kortezwaag: kickboksen, boogschieten, rugby, tennis, inline skate/ waveboarden, beachvolleybal, softbal, squash, freerunning, rolstoelbasketbal, breakdance en archery tag. In Wolvega bij Sportcentrum De Steense en Sportaccommodatie van het Linde College: klimmen, freerunning, karate, panna – en bubble voetbal, kaatsen, basketbal, ice-hockey in de zaal, badminton, tumbling, boksen en fierljeppen in de zaal. 


Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 23 uur geleden