Afbeelding
Sportdag Comprix Gorredijk Foto Sietse de Boer IMGL5566

Vijfde keer Comprix in Beweging

Nieuws
Alle 540 leerlingen uit de groepen acht van de 39 Comprix-scholen beleefden afgelopen vrijdag een sportieve dag. De koepel voor de openbare basisscholen in de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland organiseerden deze sportdag voor de vijfde keer.
De leerlingen hadden onder het mom ‘Comprix in Beweging’ op locaties in Wolvega en Gorredijk de keuze uit in totaal 24 verschillende sporten. De verschillende aanbieders boden niet alleen de ‘standaardsporten’ aan, maar de leerlingen konden ook kiezen uit bijvoorbeeld Freerunning, Klimmen, Karate, Snorkelen, Rugby, Rolstoelbasketbal, Boksen, Archery Attack, Disc golf en Hiphop dansen. Het weer was vrijdag uitstekend voor een lekkere dag bewegen.
Plezier beleven aan bewegen is een motivatie voor ‘een leven lang sporten’. Stichting Comprix vindt dit heel belangrijk en heeft daarom samenwerkingsovereenkomsten met alle Beweegteams in de gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf. Zij ontplooien allerlei activiteiten om het bewegingsonderwijs op de scholen te bevorderen. Het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl – nu en later - is daarbij het uiteindelijke doel.
De Comprix-sportdag vond in 2016 voor de eerste keer plaats. Vorig jaar kon de sportdag in verband met de corona-beperkingen vanzelfsprekend niet doorgaan.

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 45 minuten geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 50 minuten geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 22 uur geleden