Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel. Foto: Arend Waninge

Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen

Ondernemen

GORREDIJK Een half jaar na de overname verhuist Primera Gorredijk van de Hoofdstraat naar de Lijnbaan. Naar een ambitieuze en fors grotere winkel. “We willen een gevoel van thuiskomen creëren. ‘We gaan even naar Primera’ moet een nieuwe dynamiek in Gorredijk worden.” 

In de laatste dagen voor de opening moet er nog veel gebeuren. De basisinrichting is klaar, het hele assortiment moet nog binnenkomen. De winkel aan de Lijnbaan heeft een metamorfose ondergaan. Door een nieuwe glazen pui over de volle breedte van het pand, heeft iedereen goed zicht op wat de nieuwe Primera allemaal te bieden heeft. “Dit pand heeft voor een winkel een geweldige vorm”, aldus eigenaar Pieter Bijlsma. “Geen pijpenla, maar een heerlijke brede gevel. Zo krijg je een hele open structuur.”

Prachtige plek

Het pand, eigendom van de familie Lageveen, is ooit gebouwd als apotheek. Later werd het als modetheater onderdeel van Rinsma Modeplein. Na de eigen uitbreiding heeft Rinsma de ruimte niet meer nodig. Het pand krijgt nu een functie als winkel. “Het is een prachtige plek met veel uitstraling, met een groot parkeerterrein voor de deur. En dicht bij Albert Heijn”, aldus Bijlsma. Hij nam in oktober vorig jaar de Primera-vestiging in de Hoofdstraat van Gorredijk over van de familie Knol. Vanaf deze week gaat Primera Gorredijk dus verder op een nieuwe locatie. 

De verhuizing biedt volgens winkelmanager Donna Rooks veel nieuwe kansen. Het winkeloppervlak is ongeveer 2,5 keer groter dan op de oude locatie in de Hoofdstraat. Primera Gorredijk is daarmee een van de grotere Primera’s van het land. Rooks: “Dat geeft veel ruimte voor een nieuw assortiment. We hebben in het eerste halve jaar na de overname het Primera-assortiment en de Primera-klant goed leren kennen. We hebben veel meer te bieden dan dat we op de locatie in de Hoofdstraat kwijt konden.”

Wow-factor

De winkelformule biedt volgens adviseur Martje Kuperus ook veel vrijheid. “Primera biedt een mooi basisassortiment, maar we kunnen dat aanvullen met producten waarvan wij denken dat er in Gorredijk ook vraag naar is.” Bij het samenstellen van het assortiment zoekt Primera Gorredijk constant naar de wow-factor. Kuperus: “Mensen moeten in de winkel keer op keer verrast worden. Primera wil altijd in beweging zijn.”

Om dat te bereiken biedt Primera een heel breed assortiment. Het is een cadeauwinkel waar het publiek feestcadeaus en feestversiering voor allerlei jubilea en gelegenheden kan vinden. Producten met originele grappige teksten, maar ook met woonaccessoires als leuk cadeau. Primera heeft ook een uitgebreid aanbod tijdschriften en wenskaarten.

 En de top-20 boeken en top-20 kinderboeken krijgen ook een prominente plek in de winkel. Het is ook de plek met een basisaanbod van kantoorbenodigdheden. Kuperus: “En vergeet de Friese hoek niet. Nergens in Gorredijk is het assortiment Fryske souvenirs zo groot als bij Primera. Dat geldt ook voor Friese kaarten.” Ook houdt Primera een groot assortiment aan rookartikelen, het is een servicepunt van PostNL en het is mogelijk om er pasfoto’s te laten maken. Ook de liefhebber van gezelschapsspelletjes kan aan de Lijnbaan terecht, inclusief de puzzelliefhebber. “De bekende Van Haasteren-legpuzzels zijn er ook volop.”

Het team van Primera Gorredijk bestaat uit negen medewerkers. Donna Rooks: “We hebben er heel veel zin in. ‘We gaan even naar Primera’ moet in Gorredijk een gevleugelde uitdrukking worden. Daar gaan we samen keihard voor aan de slag. Vanaf donderdag is iedereen welkom in onze nieuwe winkel.” 

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 14 minuten geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 5 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 9 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04