Raadszaal Gemeente Opsterland
Raadszaal Gemeente Opsterland Sietse de Boer

‘De boargemaster hie net fuort hoecht’

Nieuws

GORREDIJK Het vertrek van Ellen van Selm als burgemeester van Opsterland verrast de meeste fractievoorzitters in de gemeenteraad niet. Ze hadden wel door dat Van Selm nog ambities had, al komt het moment misschien wel wat ongelegen. Opsterland is ook nog op zoek naar een nieuwe raadsgriffier en een nieuwe gemeentesecretaris. In de reacties klinkt door dat Van Selm best nog wel even had mogen blijven. De raadsleden waren nog niet op haar uitgekeken. 

Bareld van der Meer (CDA):

“Ik wie ferrast troch it momint, mar net ferbaasd dat se har perioade net ôfmakket. Wy winskje har gelok, it is foar har in moaie stap. Ik bin noch mar in jier riedslid, mar ha har erfaren as in belutsen frou dy’t oprjocht ynteresseare is yn oaren. Foar ynwenners wie se miskyn net altyd sichtber, mar se hat ek bûten Opsterlân foar de gemeente in soad goed wurk dien.”

Wanda Geertsma (VVD): 

“It is fantastisch foar har, in moaie útdaging. Hielendal ferrast bin ik net. Se is al wer in skoftsje by ús, ik tink dat se har funksje hjir moai delset hat en no wer wat mear útdaging siket. Van Selm hat it belang fan it plattelân goed útdroegen, sawol yn ús eigen gemeente as nei bûten ta. Hiel authentiek en echt.”

Harm de Jong (FNP):

“Ik ha har lokwinske. It wie net in geheim dat se miskyn wol ris in stap meitsje woe. Mar se lit wol in hiele moaie gemeente achter. Se stiet ticht by de minsken, hiel persoanlik, in ferbiner. Al snap ik eins net dat ien út Fryslân wei wol, mar dat is fansels persoanlik. Purmerend mei yn de hannen knipe mei harren nije boargemaster.”

Joke Brouwer (PvdA):

“Ik vind het heel erg jammer, ben erg blij met onze burgemeester. Ze is voor mensen heel toegankelijk. Niet alleen een aardige, maar ook een hele kundige burgemeester. Maar ik begrijp ook dat ze na acht jaar toe is aan een andere uitdaging. Dat gun ik haar wel. Als voorzitter van de P10 is ze heel belangrijk. Het is voor plattelandsgemeenten echt superbelangrijk dat we in beeld blijven.” 

Jan van Dalen (Opsterlands Belang): 

“Ik snap it wol. Op har leeftyd kin se noch wol in stap meitsje en dêr is se tink ik ek wol oan ta. Al hie it om my ek noch wol in jier duorje mocht. Har grutte kracht is dat se each en ear foar iederien hat. En se koe krachtdadig wêze as it nedich wie. Dêryn is se wol groeid. Wat my oanbelanget hoege wy de kommende moannen net in waarnimmer. Wy kinne mei de sittende ploech wol in pear moanne oerbrugge.”

Oebele van der Veen (ChristenUnie): 

“Ik fyn it jammer, ik mei graach oer har as boargemaster. Wy wiene ek noch net op har útsjoen. Foar har is it in moaie stap. Se hat ús goed op de kaart setten en wie sels ek goed sichtber.”

Elske Beintema (GroenLinks):

“Het komt niet helemaal onverwacht, we wisten dat ze ambities had. Het is mooi voor haar, een mooie nieuwe uitdaging. Ze was burgemeester niet alleen met haar hoofd, maar ook met haar hart. Dat merk je. Bijvoorbeeld is hoe ze is omgegaan met de opvang van asielzoekers.”

Shajan de Wagt (D66): 

“Ik zit nog maar net in de raad, dus kan er niet zoveel van zeggen. Maar ik ben blij voor haar. Na acht jaar een stapje verder. Vanuit bestuurlijk oogpunt is het goed dat er zo nu en dan een frisse wind komt. Dat is met het gezelschap wethouders niet gelukt. Dan nu via de burgemeester wel.”

Anko Postma (wethouder en locoburgemeester):

“Ik verbaas me er absoluut niet over. Het is voor haar een hele mooie stap. Ze is een mooi boegbeeld voor de P10-gemeente en daardoor snap ik ook dat ze nu voor Purmerend kiest. Maar ik ga haar enorm missen. Als burgemeester, als fijne collega, als goede collega en als mens.

Meer SA!

Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 30 minuten geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 5 uur geleden
Arend Waninge
Moai span Column 6 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 9 uur geleden
Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 11 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur gisteren
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 mei, 10:48