Vanessa Peters
Vanessa Peters

Weekendtip: Vanessa Peters in Piterkerk

Cultuur

LIPPENHUIZEN De Texaanse zangeres Vanessa Peters start zondagmiddag 17 maart (14.30 uur) haar Europese tournee in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Haar Europese tour dient voor de promotie van haar nieuwe album Flying on instruments. In de Piterkerk geeft zij een intiem akoestisch concert. Recensenten in de VS en Europa prijzen haar prachtige verhalende songs en grote muzikaliteit. ‘Een briljante songwriter’, concludeerde criticus Jeremy Hallock in The Dallas Morning News

De 43-jarige Vanessa Peters maakt al muziek sinds 2003, het moment dat zij afstudeerde in Engels en creatief schrijven aan de Texas A&M University. Haar gedroomde carrière als schrijfster ruilde ze in voor die van fulltime zangeres en singer-songwriter. De eerste zeven jaar speelde ze met de band Ice Cream on Mondays, waarmee ze buitengewoon succesvol was. Daarna maakte ze onder haar eigen naam verschillende albums als onafhankelijke muzikante. Ook die releases konden rekenen op lovende kritieken.

Op haar onlangs verschenen album Flying on instruments keert Vanessa Peters terug naar de folk, country en indie-muziek. ‘We are all flying on instruments/no one’s got a crystall ball’, zingt ze in het ontroerende nummer How Long dat gaat over de onvoorspelbaarheid van het leven. ‘Ook al weten we niet waar we naartoe gaan, toch moeten we vooruit blijven bewegen’, zegt Peters over het nummer. Het album is ondanks die onzekerheid, optimistisch van toon, soms ook politiek geladen en dwingt tot nadenken en reflectie.

Piterkerk Lippenhuizen
zondagmiddag 17 maart (14.30 uur tot 16.30 uur).  
Entree; 12,50 euro (graag met pinpas betalen). Vooraf reserveren gewenst via www.piterkerk.nl. 

Meer SA!

Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 9 minuten geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 19 minuten geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 29 minuten geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 30 minuten geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 34 minuten geleden
Afbeelding
Wil wil er vertellen over autohobby? Nieuws 40 minuten geleden
Jacqueline van Heteren.
Op adem komen in het Keetje Ondernemen 40 minuten geleden
Arend Waninge
Hangmatdag Column 21 uur geleden