Afbeelding

Weekendtip: Spijkerpakkenband viert 35ste verjaardag

Cultuur

BAKKEVEEN Brassband De Spijkerpakkenband viert op zaterdag 27 januari (20.00 uur) haar 35ste verjaardag tijdens het jaarlijkse Midwinterconcert. Het wordt een verjaardag met ‘freonen’.

Speciale gasten deze avond zijn vrienden van de band: sopraan Melissa van Voorst en troubadour Adri de Boer. De concert locatie is, net zoals in de beginjaren van de band, De Mande in Bakkeveen.

De Spijkerpakkenband 

Brassband De Spijkerpakkenband ontstond 35 jaar geleden (1989) uit de jeugdorkesten van de Friese dorpen Frieschepalen en Ureterp. De brassband uit de gemeente Opsterland begon als een jong en soms iets te enthousiast jeugdorkest, maar groeide uit tot een volwassen band. ‘Binnen de band zijn we, naast muziekmaatjes, ook elkaars kameraden. Door dik en dun’, vertelt voorzitter Thies Nicolaï. ‘Maar ook binnen de muziekwereld hebben we vrienden gemaakt. En het is echt tof om dan met elkaar, in de oude vertrouwde Mande in Bakkeveen, dit jubileum te vieren.’ 

Adri de Boer 

De afgelopen jaren hebben De Spikers meermaals met Adri de Boer opgetreden. In coronatijd tijdens het kerstconcert van Sa!, tijdens de jaarlijkse zomeravondconcerten in Lippenhuizen, maar afgelopen december ook nog in de studio van Omrop Fryslân bij Noarderwyn. In 2023 presenteerde Adri zijn cd ‘Letter met liedjes van Stef Bos hertaald naar het Frysk. Stef Bos zelf  werkte mee aan dit album. Voor dit project werden ook brass-arrangementen gemaakt, die zijn uiteraard tijdens het Midwinterconcert te horen.

Melissa van Voorst 

Ook Melissa van Voorst is een graag geziene gastsoliste bij De Spikers. De afgelopen jaren hebben ze regelmatig met elkaar het podium gedeeld. Het blijft een unieke combinatie: opera en brassband. Melissa maakt zich graag hard voor het kruisbestuiven van harmonie, fanfare of brassband met opera. Dit om muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. En dat gaat ook zeker gebeuren deze avond.

Zaterdag 27 januari 20.00 uur De Mande, Tsjerkewâl 20, Bakkeveen  

Entree € 12,50, kinderen t/m 12 jaar € 5,-. Tickets via muziekinopsterland.nl              

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 1 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 3 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 6 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 6 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 6 uur geleden