Afbeelding

Uitverkocht Midwinterconcert Spijkerpakkenband

Cultuur

Voor de pauze liet de Spijkerpakkenband zich van de ‘Brassband’ kant zien met o.a. het flitsende openingswerk Horizons en de bekende Ouverture ‘Ruslan en Ludmilla’ van de Russische componist Mikhail Glinka. Nadat het publiek bekomen was van deze opzwepende en notenrijke muziek, was het tijd om de gast van de avond te introduceren: zangeres Janneke Brakels. In het gedragen ‘Gabriella’s Song’ vertolkte ze, in het Fries, deze ballade uit de bekende film ‘As it is in Heaven’. Daarna zette ze meteen de zaal weer op scherp met het groovy soulnummer ‘Think’.

Brassband De Spijkerpakkenband is het jaar voortvarend begonnen met een uitverkocht Midwinterconcert afgelopen zaterdag in de tot de nok gevulde De Mande in Bakkeveen.

Na de koffie kwamen de Spikers uit de startblokken met wederom een spetterend openingsnummer ‘Light Fantastic’. Met ‘Tundra’, een koorwerk gearrangeerd voor Brassband door de ‘eigen’ escornettist Dirk Vincken, werd de verstilling gezocht. Daarna nam dirigent Erik Janssen het woord om het publiek te bevragen over huisdieren. Toen de dirigent bekende dat zijn huisdier, een dinosaurus van het type Tyrannosaurus Rex, weleens bij hem in bed kruipt, werd dit onder luid gejuich begroet door de aanwezige trouwe schare fans van gehandicaptenzorg Piipskoft. Geheel bijpassend werden de aanwezigen op een muzikale reis door het welbekende ‘Jurassic Park’ getrakteerd.

Janneke Brakels nam het publiek vervolgens mee op de ‘Vleugels van mijn Vlucht’, de Nederlands vertaling van de klassieker van Bette Midler ‘The Wind Beneath My Wings’. Haar muzikale handtekening onder de avond zette ze met ‘Signed, Sealed, Delivered’. Opnieuw een soulnummer, ditmaal van Stevie Wonder, met een belangrijke, grondige en ondersteunende rol voor de bastrombonist van de band Marten Grond.

Daarna volgde een letterlijk schuimende act, waarbij de escornettist Dirk Vincken, verkleed als duiker, zijn spetterende kant liet zien met zijn solo ‘Waterbubbles’. In een bak met water en zeepsop wist hij, naast een geweldig geluid, ook een enorme hoeveelheid schuim te produceren. Daarbij werd hij begeleid door diverse publieks- en bandleden die, ruim van ‘bellenblaas’ voorzien, naar hartenlust hun bubbels mee bliezen.

Als afsluiter van dit afwisselende concert kwam Janneke Brakels weer in de spotlight te staan als prinses Elsa uit de Disneyfilm ‘Frozen’. Onder begeleiding van de Spikers zong ze de hit ‘Laat het gaan’. Een formidabel slot van een gedenkwaardig concert, waarna iedereen voldaan huiswaarts kon gaan.

De publieke belangstelling was net als vorig jaar zo groot dat het concert al ruim voor aanvang van het concert volledig was uitverkocht. Gelukkig hoeft men niet lang te wachten op de volgende kans om een concert van de Spikers bij te wonen.
Het volgende optreden van De Spijkerpakkenband is op 19 februari aanstaande in Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen. Dan staat de band samen met DiepTriest op het podium en staat Nederlandstalige muziek in een stevig jasje, gebracht in een aanstekelijke show met veel humor en parodie centraal.

DiepTriest is: Verscheuren met Koos, wijn drinken op Imca, Zonder Naam naar Mexico, met Anneke in het Brandend Zand, geloven in Andre, door de stad scheuren met Manuela en knallen met Malle met Babbe. Met ander woorden: BESTEL MAAR!!!

Op hun website valt te lezen dat DiepTriest staat voor Feest met de hoofdletter F en Meezingen met de hoofdletter M. De Spikers staan daarbij voor Gezelligheid met een hoofdletter G en Klank met een hoofdletter K. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een MaGniFieK concert!

 

 

 

Meer SA!

Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 12 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 19 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 19 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 3 mei, 10:32