Afbeelding

‘Wy meitsje fan in event in belevenis’

Ondernemen

GORREDIJK Een buitengewoon bruiloftsfeest, een plek die persoonlijkheid weerspiegelt in een betoverende setting. Onder de luxe stretchtenten van Eventtentverhuur kan elke bruiloft, feest of evenement de boeken in als een sprookje. Het is trendy; steeds vaker kiezen particulieren en bedrijven voor een event in de buitenlucht.

“In tinte ferhiere kin elkenien wol. Wy meitsje der in belevenis fan”, zegt Harm de Jong, samen met Marc Schaaf eigenaar van Eventtentverhuur. Ze merken dat bruidsparen er steeds vaker voor kiezen om een stretchtent te huren, compleet met de benodigde inrichting en styling. En daarin worden zij van a tot z begeleid.

Voorkeur

De eerste stap is altijd een gesprek om een idee te krijgen welke stijl de voorkeur heeft en wat hiervoor het budget is. Die eerste inventarisatie gaat vervolgens naar de stylistes van Eventtentverhuur. “Sy meitsje in earste oanset mei in moodboard.” Eventtentverhuur biedt een keur aan mogelijkheden, zo kan voor inrichtingsthema’s als bohemian, natural, beach, strand en urban vintage gekozen worden. “Net ien styling is itselde. En hast ek te meitsjen mei it beskibere budzjet. We kin útgebreid style, mar it ek simpel hâlde.”

Tijdens het tweede gesprek presenteren de stylistes het moodboard boordevol ideeën. Dat kan variëren van strobalen tot luxe kroonluchters, van kleurrijke hippiestijl tot ingetogen naturelkleuren. “Wy ha sels de basismaterialen sa as tafels, stuollen, ferwaarming en ferljochting en assessoires.” Naast deze basisvoorraad voor inrichting van de stretchtent gaan de stylistes bij de leveranciers op zoek naar mooie materialen voor aankleding van bijvoorbeeld de ceremonie, de cadeautafel en het diner.

Snelle verhuur

Naast de tentverhuur voor deze compleet gestylde belevenis, verhuurt Eventtentverhuur tenten in de snelle verhuur, zoals Harm de Jong dat noemt. Voor winkelopening tot buurtfeestje en verjaardag, maar ook voor uitvaarten op locatie. Sinds kort kan dat heel gemakkelijk in de webshop waar stretchtenten, easy-uptenten, slaap- en groepstenten gereserveerd kunnen worden naast materialen voor inrichting zoals meubilair, bar, biertafels, koelwagen, terrasheaters, verlichting en garderoberekken. “It moaie is, datst drekt sjen kinst wat der beskikber is en oanfinke kinst watst ha wolst. Mar minsken kin ús fansels ek gewoan belje op 0515-744084. We style ek faak foar bygelyks ien dy’t fyftich jier wurdt. Gjin grutte opblaaspoppen mar krekt wat mear lúkse.” Qua stijl en materiaal kiest Eventtentverhuur voor high-enddesign. Zoals in meubilair: geen witte kunststof stoelen, maar mooie bistrostijl, houten klapstoelen in jarenzestiglook, designstoelen of loungebanken. Hierin is een grote variatie mogelijk, evenals in materiaal voor aankleding en bijvoorbeeld plaatsing van luxe barbecues zoals de green egg.

Beleving buiten

Een beleving in de buitenlucht is trendy. Eventtentverhuur ziet in toenemende mate ook bedrijven die ervoor kiezen om een beetje terug te keren naar de natuur. “Wy regelje  in komplete oernachting ûnder doek foar bedriuwen.” De Jong noemt als voorbeeld een bedrijfsfeestje in de natuur, waarbij personeelsleden na afloop kunnen blijven slapen in tenten.

Voor tal van evenementen levert Eventtentverhuur de stretchtenten, zo ook voor de Music Meeting Gorredijk. Daarnaast zijn er slaaptenten te huur, zoals de mooie lodgetenten voor stijlvol kamperen tijdens bedrijfsevenementen, bruiloften en andere events. Voor bijvoorbeeld voetbaltoernooien zijn kleine slaaptentjes of grote legertenten te huur, eventueel compleet met veldbedden.

Lokale steun

Eventtentverhuur is dol op lokale sport en sponsort op dit moment zestien sportclubs in Friesland om daarmee bij te dragen aan een actieve en levendige gemeenschap. “Yn kombinaasje mei it sponsorjen fan bygelyks jeugdtoernoaien, ûndersteune we sa op in moaie wize draachflak. Alle klups krije by ús in eigen account en koarting op ferhier.”


Eventtentverhuur is onderdeel van Event Groep waaronder ook Event Camping en Zakelijk- Event vallen.

eventtentverhuur.nl

Meer SA!

Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 8 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04
Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 21 mei, 15:39