Afbeelding
Jurjen Smid

Ruime nederlaag ‘bleu’ LDODK tegen PKC

Sport

GORREDIJK De vooraf verwachte titanenstrijd in de Korfbal League tussen de beide koplopers LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/Vertom bleek in de praktijk een veredeld oefenpotje. Slechts één helft kon LDODK de thuisploeg in Papendrecht bijbenen. Na rust liep PKC eenvoudig uit: 31-18. 

Met deze uitslag eindigt LDODK als tweede in de reguliere competitie. “Ik zag vandaag veel te veel bleue gezichten.” Aanvoerder Erwin Zwart baalde toch wel zichtbaar na afloop. Wat Zwart vooral dwars zat, was de timide mindset bij LDODK. “Je wilt niet zo afgaan na rust. We laten veel te veel ruimte. Overal vielen gaten. PKC kon vrij aanleggen. Dit kunnen we onszelf echt kwalijk nemen.”

Zwart doelde daarbij dus vooral op de tweede helft. Voor rust namelijk was er wel degelijk sprake van een wedstrijd. Vooral Ran Faber was op dreef. Mede door zijn treffers bleef LDODK aanhaken bij PKC. Ruststand: 12-10.

Maar in de tweede helft kwam Faber niet terug in het veld. Hij werd vervangen door Julian Frieswijk. Femke Faber maakte plaats voor Danique Klaren. Beide spelers leken gespaard te worden. En daarmee was ook meteen de structuur in het aanvalsspel weg. En vergat LDODK verdedigend om druk te geven. PKC kreeg ineens veel meer ruimte, profiteerde onmiddellijk en liep binnen tien minuten uit naar 20-12. En toen op dat moment ook Marjolijn Kroon nog eens licht aangeslagen het veld verliet, gooide LDODK bijna letterlijk de handdoek.

PKC liep daarna freewheelend uit naar 31-18. “Natuurlijk willen we er fit op staan, voor de play-offs. En daarom gingen Femke en Marjolijn er ook uit. En die play-offs zijn natuurlijk belangrijker dan dit potje. Maar we hadden best wat meer lef mogen tonen vandaag.” PKC zal in ieder geval niet geschrokken zijn van LDODK op deze zaterdagavond. Toch blijft Zwart optimistisch voor de komende weken. “We kunnen veel beter.”

En dat mag LDODK dan volgende week zaterdag 23 maart laten zien in de laatste reguliere competitiewedstrijd, thuis in het Sportcentrum Kortezwaag tegen DOS’46, in de Derby van het Noorden. Aanvang: 20.00 uur.

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 57 minuten geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 6 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 10 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04