LDODK deed zondag goede zakten tegen KZ.
LDODK deed zondag goede zakten tegen KZ. Foto: Jacob Heres

LDODK pakt thuisvoordeel play-offs

Sport

GORREDIJK Zonder sprankelend aanvalsspel, maar wel met een ijzersterke verdediging won LDODK/Rinsma Modeplein zondag overtuigend van naaste belager KZ/Keukensale.com: 18-14. Daarmee stelde LDODK het thuisvoordeel in de play-offs veilig.

“Ik ben giga blij.” Femke Faber wond er na afloop geen doekjes om. “We wilden ze vanaf het begin het gevoel geven dat er hier niets te halen valt. Ook met het oog op de play-offs. De kans is groot dat we dan misschien wel weer tegenover KZ staan.” 

LDODK begon verdedigend met heel veel druk op het aanvalsspel van KZ. De Zaankanters kwamen er aanvallend totaal niet aan te passen en scoorden pas na tien minuten hun eerste treffer, nota bene uit een strafworp. LDODK had er toen al acht in liggen. En daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-5.

Doordat de spanning uit de wedstrijd was, werd de tweede helft een formaliteit. KZ kon niet en LDODK geloofde het wel. Hoogtepunt was nog wel een one-hander van Faber in de buzzer van de schotklok. “Zo’n goals maak je eens in je leven. Mooi dat het toevallig nu gebeurt.”

Waar het bij LDODK vooral nog haperde, was het aanvallende spel. “Ik sta hier toch wel een beetje met een dubbel gevoel hoor. Verdedigend maken we in vergelijking met vorig jaar wel echt een stap.” Maar Harjan Visscher benoemde ook het tegenvallende aanvalsspel. “We schieten vandaag echt als een krant. Gelukkig waren Femke en Marjolijn aardig op dreef en maakte Esmee een belangrijke goal vlak na rust. Er valt nog wel wat te sleutelen.”

Ook Faber constateerde de leerpuntjes. “Maar daar hebben we nog mooi de komende twee wedstrijden voor om verder te experimenteren.”

Een volle sporthal Kortezwaag had een zinderend korfbalduel verwacht tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, maar dat werd het dus niet. Door de winst is LDODK nu zeker van de eerste twee plekken op de ranglijst, net als PKC. Beide ploegen ontmoeten elkaar komende zaterdag 16 maart (19.30 uur) in Papendrecht, maar ontlopen dus elkaar in de play-offs. Nummer één speelt dan tegen nummer vier en nummer twee tegen nummer drie. De nummers één en twee hebben het thuisvoordeel, ze spelen de eerste en de eventueel derde wedstrijd thuis.  

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31