Read Swart - Oosterlittens 1-1
Read Swart - Oosterlittens 1-1 Sietse de Boer

Matig duel in De Knipe zonder winnaar

Sport

DE KNIPE Read Swart bleef zondagmiddag in het thuisduel tegen Oosterlittens steken op een 1-1 gelijkspel. De Knypsters kwamen voor rust op voorsprong via Sil van der Sluis, maar zagen de gasten in het tweede bedrijf verdiend langszij komen. “In lykspultsje wie ek de ferhâlding”, aldus trainer Hans de Jong van Read Swart.

Voor de aanwezige toeschouwers viel zondagmiddag als gevolg van de lastige omstandigheden niet veel te genieten. Het veld was slecht, er stond een harde wind en dus werd het een matige vertoning tussen de nummer drie Read Swart en de nummer twaalf van de ranglijst uit Oosterlittens.

Gevaar voor beide doelen was er amper en de 1-0 na een half uur spelen, kwam dan ook tot stand uit klungelig verdedigen van Oosterlittens. Bij een lange bal werd er niet goed gecommuniceerd tussen de doelman en een verdediger waarna Van der Sluis de bal zo in het lege doel kon werken.

Het spelbeeld van de tweede helft verschilde niet veel van dat van voor rust. Aan inzet en beleving ontbrak het niet, maar beide ploegen creëerden weinig tot niets. Toch wist Oosterlittens in de 65ste minuut de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met dank aan matig verdedigen van de thuisclub, want bij een vrije trap stonden maar liefst drie man vrij bij de tweede paal. De 1-1 was het logische gevolg.


“Dat wie net folgens ôfspraak, mar it barde wol”, vertelt de trainer van Read Swart. In het restant van de wedstrijd gebeurde weinig opwindends meer, al kwam de thuisclub in de slotminuut nog goed weg. Gelukkig reageerde doelman Justin de Vries uitstekend. Met een prima reactie voorkwam de goalie dat de gasten er op de valreep met drie punten vandoor gingen. 

Hans de Jong kan leven met het gelijke spel. Het was in zijn ogen een wedstrijd die geen winnaar verdiende. In de stand veranderde weinig. De nummers één en twee van de ranglijst, Sint Annaparochie en Akkrum, wonnen beide. De achtervolgers van Read Swart verspeelden punten zodat de Knypsters de derde plaats nog steviger in handen kregen.

“In tredde plakje is prima. As wy oant it einde meidraaie yn de top fjouwer, bin ik tefreden. It soe wol moai wêze as wy in perioade pakke, mar promoatsje tink ik net drekst oan. Ik tink dat wy yn de tredde klasse wol op ús plak binne”, besluit De Jong. 


Meer SA!

Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 9 uur geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 14 uur geleden
Arend Waninge
Moai span Column 15 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 18 uur geleden
Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 20 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 7 mei, 17:20
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 mei, 10:48