Afbeelding
Jeroen Mooijman

Gorredijkse hoog op D66-lijst

Nieuws

GORREDIJK Raquel García Hermida-van der Walle uit Gorredijk staat op plek drie van de advieslijst van D66 voor de Europese verkiezingen die in mei volgend jaar plaatsvinden. Daarmee wil de partij het belang van de vertegenwoordiging uit de regio laten zien. 

De in Spanje opgegroeide Garcia werkte in Washington en verhuisde voor de liefde naar Fryslân. In het dagelijks leven is ze bibliotheekdirecteur in Hoogeveen. Ze is regelmatig in de voetbalkantine en plaatselijke kroeg te vinden. “Daar hoor je de zorgen die leven, of mensen een huis kunnen vinden, de energierekening wel kunnen betalen en of mensen nog wel mee kunnen komen. Europa drukt daar een grote stempel op, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen in regio’s als Fryslân dezelfde kansen krijgen als in Amsterdam.”

García Hermida-van der Walle groeide op in Madrid werd ook verliefd op Fryslân, de Friese taal en het Europese ideaal. “Voor mij komen die alle drie samen in Gorredijk. Zonder Europa was ik hier nooit geweest, had ik niet met een Europese beurs in Nederland gestudeerd. Had ik niet door het bos van Beetsterzwaag kunnen lopen met een gevoel van trots voor onze prachtige natuur of mijn kinderen kunnen zien opgroeien met het Spaans, Fries en Nederlands.”

In het Europees Parlement hoopt ze Europa slagvaardiger te maken. “Er moet nogal wat veranderen, Europa moet democratischer en dichter bij de mensen. Waar het Fries als moedertaal de taal fan it hert wordt genoemd, is de moedertaal van Europa altijd de taal van samen grote problemen aanpakken geweest.” . De opkomst van de PVV en soortgelijke partijen overal in Europa baart haar dan ook zorgen. “De Europese Unie brengt ons vrede en banen, Nederland moet zich niet achter de dijken terugtrekken of uit de Europese Unie gaan zoals de PVV wil, maar juist voorop lopen om de EU te veranderen. Samenwerken in plaats van mensen tegen elkaar opzetten.”

D66 bezet op dit moment één zetel in het Europees parlement

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 2 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 3 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 6 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 7 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 7 uur geleden