Afbeelding
IMG_6733

Leerlingen zetten dansende robot in elkaar

Nieuws
Techniek hoeft niet saai te zijn. Dat is de achtergrond van het project Edu-Robotics. Volgend schooljaar ontvangen de ruim 400 Friese basisscholen een robotpakket. Sinds mei mochten tien pilotscholen er al mee aan de slag, waaronder School Loevestein in Gorredijk.
Na acht weken zwoegen konden de twaalf leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 de door hen gemaakte robot vrijdag eindelijk tonen aan de 210 medeleerlingen en de meesters en juffen. Directeur Jeltje Lieuwes: “Doe’t wy ynskriuwe koene foar in pilot foar dit project Edu-Robotics ha wy dat daalk dien. It is prachtich om te sjen hoe’t dit groepke learlingen dêrmei dwaande west hat.”
Juf Simone Sixma begeleidde de groep. “De school heeft er een vriendje bij, wij willen hem graag laten zien. Twee maanden geleden kreeg wij hier op school een grote doos met materiaal: alstublieft en succes ermee. Wij hebben er iedere vrijdag aan gewerkt en hier staat het resultaat, 1.22 meter groot.” Er klinkt een luid applaus als enkele leerlingen de robot letterlijk uit de doeken doen. Daarna is het muisstil wanneer de spraakgestuurde robot op commando gaat lopen, spelletjes doet (hij heeft ook ‘hints’ op het repertoire) en quizvragen op de leerlingen afvuurt. Als klap op de vuurpijl voert hij een dansje op, nadat leerlingen hem hebben ‘geleerd’ welke bewegingen hij moet maken. Na de vakantie gaat de robot bij alle groepen langs. “Dan gaan we ook nog een leuke naam bedenken.” >>
 

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 13 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 15 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 18 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 18 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 18 uur geleden