Femke Faber en Ran Faber van LDODK/Rinsma Modeplein.
Femke Faber en Ran Faber van LDODK/Rinsma Modeplein.

Sa!Sport: Ran en Femke willen naar Ahoy

Sport

GORREDIJK De korfballers van LDODK/Rinsma Modeplein uit Terwispel/Gorredijk spelen tot nu toe een bijna vlekkeloze competitie. Via de play-offs moet dit het jaar worden waarin LDODK naar Ahoy gaat voor de finale om de Nederlandse korfbaltitel. Ran Faber en Femke Faber vertellen in Sa!Sport dat ze voelen dat een nieuw historisch hoogtepunt voor de club dichtbij is. 

“We kijken niet al voorbij de play-offs, maar het leeft al enorm in de groep en in de club”, vertelt Ran. “Het zou fantastisch zijn als we dit met de club kunnen bereiken.” Femke merkt dat LDODK ook alom wordt gezien als kanshebber. “En men gunt het ons ook enorm. Dat is ook mooi.”


Het is niet voor het eerst dat LDODK zich heeft geplaatst voor de Play-offs van de Korfbal League. Maar in de afgelopen jaren werd slechts één keer een wedstrijd in de play-offs gewonnen. Dit jaar moet alles anders zijn, nu LDODK ook het thuisvoordeel in de play-offs heeft. En angstgegner PKC wordt in de play-offs ontlopen. Femke: “We zijn dit seizoen een stuk stabieler. In het verleden lieten we nog wel eens punten liggen tegen de mindere ploegen. Dat hebben we dit seizoen niet gedaan.”

LDODK speelt zaterdag 16 maart tegen mede koploper PKC, de eerste play-off wedstrijd wordt gespeeld op 30 maart.

In de nieuwe Sa!Sport zijn te gast: Femke Faber en Ran Faber van korfbalvereniging LDODK/Rinsma Modeplein, Klaes Postma en Marcel de Vos van v.v. Tijnje en Marijke de Vries en Sijmen van den Boogerd van de vrouwenafdeling van v.v. Oerterp. Bekijk hier de hele aflevering:


Meer SA!

Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 8 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04
Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 21 mei, 15:39