Afbeelding

Vrije trappen verschil tussen RWF en ODV

Sport

Desondanks stond het voor de pauze al 3-0 voor de thuisclub. Bij de 1-0 van Erik-Jan van Wijk stond de defensie van ODV niet goed na een snel genomen vrije trap. “Een van onze verdedigers kreeg in een duel een tik tegen het hoofd en was duizelig. Maar hij bleef staan, waardoor het spel door ging en RWF slim profiteerde”, aldus Thomas van der Lei.

RWF was zaterdag, in een niet al te sprankelend duel in 4C, met 3-1 te sterk voor ODV. Opvallend: alle drie de treffers van de ploeg uit Frieschepalen vielen uit een vrije trap. “Dat was ook wel nodig, want voetballend was het niet best”, oordeelde RWF-trainer Marco van der Veen. “Slechte aannames en constant binnen twee of drie passes de bal weer kwijt.”

De 2-0 en 3-0 waren directe vrije trappen van respectievelijk Henk Helmus en Hilbert Jongsma die tegen het net sloegen. “Misschien dat de keeper wat last had van de zon, maar ze zaten er prachtig in. Zeker die van Henk draaide heerlijk naar de bovenhoek”, aldus Van der Veen.

En dat terwijl spelhervattingen doorgaans geen wapen zijn van RWF. Van der Veen: “We scoren er af en toe eens uit, maar nooit zo effectief als in deze wedstrijd.” Het heeft mogelijk te maken met de flow waarin RWF momenteel zit. Na een moeizame competitiestart was de zege tegen ODV al de zesde op rij in de competitie, met tussendoor ook nog eens een gewonnen oefenwedstrijd.

“Het was voor de jongens wennen aan mij, de nieuwe trainer, en we hadden ook nog eens te maken met blessures, waardoor we de hele as misten. Inmiddels weet iedereen waar hij aan toe is, en die duidelijkheid levert mooie dingen op”, volgens Van der Veen, die vorige week zijn contract al met een seizoen verlengde. “Ik ben tevreden, de spelers en club zijn tevreden; dan is 1 plus 1 gewoon 2.”

ODV maakt juist een moeilijke fase door aldus Van der Lei. “Eigenlijk was het verzet bij ons na de 1-0 al gebroken. We kunnen even lastig met tegenslag omgaan. Van de laatste vijf wedstrijden verliezen we er vijf. Dat komt ook doordat we met flink wat blessures kampen. Onze selectie telt twintig man, maar we hebben nu al een paar weken twee B-junioren als wissels op de bank zitten. Dat zegt genoeg.” Zelf liep de aanvoerder ook een blessure op, waardoor hij na een half uur al naar de kant moest. De enige treffer namens ODV kwam op naam van Joop Welfing, de clubtopscorer van de ploeg uit Wijnjewoude.

Uitslagen:

Zaterdag:
4C: De Sweach-Lycurgus 1-3
5B: Harkema Opeinde-Boornbergum 3-1

Zondag:
3A: Harlingen-UDIROS 3-1; Jubbega-Oerterp uitgesteld.
4A: FFS-Mildam 0-3; RKO-Read Swart 0-3
4B: Bakkeveen-Haulerwijk 3-1; THOR-Haren 3-0; Gorredijk was vrij
5B: Blue Boys-AVV 6-0; Boornbergum-Wispolia 7-0; Tijnje-Blauwhuis 11-1, Langezwaag-Flamingo afgelast. Eerder (23 november): Tijnje-AVV 9-1.
5C: Sportclub Makkinga-BEW 2-2; Sport Vereent-De Sweach 3-1; Zevenhuizen-ODV 3-2

Meer SA!

Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 45 minuten geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 55 minuten geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 1 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Wil wil er vertellen over autohobby? Nieuws 1 uur geleden
Jacqueline van Heteren.
Op adem komen in het Keetje Ondernemen 1 uur geleden
Arend Waninge
Hangmatdag Column 21 uur geleden