Afbeelding

Wat je moet weten over een overlijdensrisicoverzekering

Ondernemen

Waarschijnlijk heb je al verschillende verzekeringen afgesloten. Denk hierbij aan een zorgverzekering en een inboedelverzekering. Het is namelijk een fijn idee om voorbereid te zijn op verschillende situaties en hiervoor beschermd te zijn. 

Maar heb je eigenlijk al gedacht aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering? Hoewel je overlijden natuurlijk geen prettig onderwerp is om over na te denken, is het wel verstandig om hier even bij stil te staan. Wat zijn de gevolgen van jouw overlijden en hoe kun je jouw nabestaanden nu al ontzorgen? In deze blog delen we alles wat je hierover moet weten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Als het gaat om verzekeringen, is een overlijdensrisicoverzekering een van de belangrijkste. Na jouw overlijden krijgen je nabestaanden namelijk met veel zaken te maken. Ten eerste is een overlijden altijd een verdrietige gebeurtenis die veel indruk maakt op het leven van je nabestaanden. Zij moeten een nieuwe manier vinden om hun leven te leven zonder jou. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat zo’n gebeurtenis op zichzelf al erg zwaar is. Als iemand komt te overlijden, kan dit daarnaast ook nog eens veel invloed hebben op de financiële situatie van nabestaanden. Denk aan de kinderopvang die niet meer betaald kan worden of de huur die te duur wordt. 

Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, weet je zeker dat je nabestaanden beschermd worden tegen financiële uitdagingen. Hiermee wordt na jouw overlijden namelijk een bedrag uitgekeerd, waarmee zij de belangrijkste kosten kunnen dekken.
Waarom heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Het hebben van een overlijdensrisicoverzekering is dus van belang om nabestaanden na je overlijden nog te kunnen helpen met financiële verplichtingen. Wanneer je iemand verliest, kunnen financiële zorgen bovenop de rouw erg overweldigend zijn. Een overlijdensrisicoverzekering is dan een financiële buffer waarmee je je nabestaanden de beginperiode na jouw overlijden kunt ontzorgen. De huur kan betaald blijven worden en ze hoeven niet te bezuinigen op de dagelijkse kosten zoals de boodschappen. Het helpt ze om hun leven na jouw overlijden op een nieuwe manier vorm te geven.

Hoe sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

Maar hoe sluit je zo’n overlijdensrisicoverzekering af? Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn. Wel is het belangrijk om hierbij rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Zo zijn er verschillende vormen overlijdensverzekeringen die je kunt afsluiten, bijvoorbeeld een gelijkblijvende verzekering of een lineair dalende verzekering. En heb je een partner? Dan is het ook mogelijk om samen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zo kun je kiezen voor kruislings afsluiten overlijdensrisicoverzekering of een premiesplitsing. Ga je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan is het dus erg belangrijk om te kijken naar wat jij belangrijk vindt en wat jouw persoonlijke wensen zijn. Op basis daarvan kun je een verzekering afsluiten die hier perfect op aansluit. 

Meer SA!

Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 4 uur geleden
Arend Waninge
Moai span Column 5 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 9 uur geleden
Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 10 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur gisteren
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 mei, 10:48
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 7 mei, 09:13