Afbeelding

Alles wat jij moet weten over energie besparen in 2024

Ondernemen

Energie besparen kun je op veel verschillende manieren doen. Om duurzamer te leven kunnen we bijvoorbeeld minder lang douchen, vaker de fiets pakken in plaats van de auto en afval scheiden. Er zijn echter nog veel meer innovatieve ideeën om dit te kunnen doen. In dit artikel lees je een aantal opties om energie te kunnen besparen en duurzamer te leven. 

#1. Verf voor daken

Tijdens de warme dagen is het handig om gebruik te maken van reflecterende verf op de daken. Dit kan namelijk de zonnewarmte verminderen, waardoor de temperatuur in huis daalt. Hierdoor wordt het niet enorm warm en bespaar je energiekosten voor de airconditioning. 

#2. Zonwering

Door middel van de juiste zonwering te kiezen zorg je ervoor dat de temperatuur ook lekker koel blijft in de woonkamer. Dit is ideaal, zodat je hiermee weer energiekosten bespaart voor de airconditioning. Daarnaast is bijvoorbeeld een zonnescherm ook heerlijk om onder te zitten in de tuin. Hierdoor zit je in de schaduw, maar kun je wel genieten van buiten. Zonwering heeft dus meerdere voordelen! Klik hier voor meer info

#3. Buitenkeuken

Het hebben van een buitenkeuken is allereerst enorm gezellig. Je kunt met vrienden en familie bij elkaar zijn, genieten van het samen koken en eten in de buitenlucht. Een bijkomend voordeel is dat het ook nog eens zorgt voor mindere energiekosten in huis. Wanneer je namelijk buiten kookt, zorg je er niet voor dat het binnen te warm wordt, waardoor de airco harder moet werken. Dit scheelt weer aanzienlijk in de kosten. 

#4. Specifieke verwarming 

Het is zonde om je hele huis te verwarmen als je maar op één plek aanwezig bent. Kies daarom voor specifieke verwarming in een kamer. Denk hierbij aan een elektrische deken of een draagbare kachel. Deze zet je even aan en hiermee verwarm je binnen enkele minuten jezelf of de ruimte. Dit is een handige oplossing wanneer jij bijvoorbeeld lekker een boek op de bank wil lezen of wil werken in je werkkamer. In elke ruimte is het dan mogelijk om het te verwarmen zonder dat je de centrale verwarming hoeft aan te doen. 

#5. Drogen aan de waslijn

Hoe handig de droger ook is… kies ervoor om zo veel mogelijk de was te laten drogen aan de waslijn. Dit zal wellicht wat langer duren tijdens de koudere maanden, maar het zorgt ervoor dat je enorm veel energie kunt besparen in huis. In de zomer kun je de was heerlijk buiten laten drogen en krijgt het daarom ook nog eens een lekkere frisse geur van buiten.

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31