Wethouder Anko Postma en kunstenares Merel Visser (rechts) onthullen samen met leerlingen het kunstwerk.
Wethouder Anko Postma en kunstenares Merel Visser (rechts) onthullen samen met leerlingen het kunstwerk. Foto: Wietse Bosma

Kinderen It Aventoer schilderen hun toekomstbeeld

Cultuur

LANGEZWAAG ‘It Aventoer van de cheetah en de schildpad.’ Dat is de titel van het kunstwerk dat kunstenares Merel Visser samen met de kinderen van Skoalle It Aventoer heeft gemaakt. Het werd dinsdag door wethouder Anko Postma onthuld.

De in Sneek woonachtige kunstenares heeft haar talent en creativiteit ingezet om samen met de kinderen van groep 8 van de school twee bijzondere schilderingen voor de buitengevel te creëren.

Het proces van het maken van deze schilderingen voor de kinderen een bijzondere ervaring. Ze werden hiermee aangemoedigd om hun artistieke vaardigheden te verkennen en hun persoonlijke verhalen en visies voor de toekomst tot uiting te brengen.

De bijzondere verbinding tussen kunst en educatie kwam spontaan tot stand in navolging van een ander kunstwerk dat de kunstenares voor het project 1 Miljoen Mini Missies (1MMM) gaat beschilderen. Het gaat om een prachtig gevormd object met een watertappunt dat dit najaar in Langezwaag wordt gepresenteerd.

1MMM is op initiatief van Plaatselijk Belang naar Langezwaag gehaald om dorpsgenoten naar hun wensen en ideeën te vragen. Het project heeft inmiddels al meerdere nieuwe initiatieven en plannen voor het dorp opgeleverd.

Merel Visser: ”Het was een fantastisch project met deze enthousiaste en creatieve kinderen. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten. Het is echt niet zo moeilijk om samen de wereld een stukje mooier te maken! En als iemand dat begrijpt, dan zijn het wel de kinderen, onze toekomst.”


Foto: Wietse Bosma

Meer SA!

Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 3 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 17 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 23 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws gisteren
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 7 mei, 08:16
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44