Afbeelding
Foto: Maartje Roos

Geduld is een schone zaak

Column

In 1985 had ik in de weekenden een baantje bij Timmerfabriek De Vries. Een grote industriële onderneming, destijds een begrip in Gorredijk en omgeving. Ik mocht op zaterdag samen met andere pubers hout stapelen. Het was gezellig met z’n allen en het uurloon was goed. De familie De Vries zorgde met de fabriek voor veel werkgelegenheid in de regio. Een prachtig bedrijf op een unieke locatie in het centrum van Gorredijk. 

Bijzonderheidje: destijds liep er een leiding vanaf de fabriek onder de Nijewei door naar het zwembad. De restwarmte uit de timmerfabriek werd gebruikt om het zwemwater te verwarmen. Een stukje duurzaamheid en energiebeheer dat zijn tijd ver vooruit was. Helaas is niets voor eeuwig. Na de crisis in de woningmarkt ging het bedrijf, dat al eerder in buitenlandse handen was overgegaan, in 2013 failliet. 

Inmiddels was ik van ‘houtstapelaar’ via taxichauffeur, betonmixer, buschauffeur naar makelaar getransformeerd. Eind 2019 mocht ons kantoor advies geven voor de herontwikkeling van het De Vries-terrein. We zijn erg trots op het feit dat dit advies ten grondslag heeft gelegen aan de nieuwe wijk ‘De Vrieswijck’. Het wordt een bijzonder bouwplan met circa negentig woningen. Met plek voor starters en jonge gezinnen, maar ook voor senioren. De start van de verkoop van de eerste fase van twintig woningen is 24 november in De Skâns. 

Ons geduld is beloond.

Sierd Moll

Sierd Moll Makelaars Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 3 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 3 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Wil wil er vertellen over autohobby? Nieuws 3 uur geleden
Jacqueline van Heteren.
Op adem komen in het Keetje Ondernemen 3 uur geleden
Arend Waninge
Hangmatdag Column gisteren