Afbeelding
Jurjen Smid

LDODK wint topduel van Fortuna

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein lijkt steeds beter in vorm te komen. In een hoogstaande wedstrijd trok LDODK zaterdag in Delft in de slotfase de wedstrijd tegen Fortuna gedecideerd naar zich toe. Met dank aan een in de tweede helft ‘aan’ geslingerde Marjolijn Kroon en invaller Ran Faber. Fortuna deed zichzelf te kort door drie stippen te missen: 20-25.

“Marjolijn moest effe aan.” Harjan Visscher doelde na afloop even op de bespreking in de kleedkamer tijdens de rust. Op dat moment leidde Fortuna, waarbij vooral Nik van der Steen en Renée van Ginkel op schot waren, nog met 12-10. “We moesten echt meer via Marjolijn aanvallen. Dat had ze zelf overigens ook wel door. Er moest meer structuur in dat vak komen.”

Coach Gerald Aukes hield Ran Faber aanvankelijk aan de kant. Hij voerde bovendien al snel in de wedstrijd een tactische wissel door, waardoor Esmee van Veen aan Fleur Hoek werd gekoppeld. Dat bleek een succesvolle ingreep. Nik van der Steen bleek echter moeilijker af te stoppen. Bovendien kreeg Van Ginkel in de eerste helft te veel ruimte kreeg van Kroon, die Van Veen rugdekking wilde geven.

Na rust was echter alles anders. Een gedegen LDODK trok langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. Fortuna kwam aanvallend amper nog vrij voor goede schoten. Bovendien miste Fleur Hoek vlak na rust ook nog eens twee strafworpen. In diezelfde fase werd Ran Faber ingebracht voor Terrenc Griemink, die het verdedigend heel goed deed, maar aanvallend het verschil niet kon maken. Dat kon Faber vervolgens wel. Hij scoorde vier keer in de tweede helft. En werd in scores alleen nog overtroffen door Marjolijn Kroon.

Kroon, in de eerste helft nog zonder treffers, scoorde uiteindelijk zes keer. Bij Fortuna knakte er iets toen zeven minuten voor tijd Nik van der Steen bij een 19-21 stand opnieuw een strafworp voor Fortuna miste en LDODK direct daarop via twee maal Ran Faber op 19-23 kwam. LDODK kwam daarna niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd geduldig uit.

Visscher was bijzonder content met het resultaat van zijn ploeg. “Hier gaat het wel om de knikkers.” En daarbij doelde hij op de goede prestatie tegen het steeds beter in vorm komende Fortuna, dat ondanks e huidige achterstand op de top vier, nog altijd een topteam is. LDODK behoudt haar koppositie in de Korfballeague en blijft diezelfde top vier aanvoeren.

Op zaterdag 24 februari speelt LDODK haar volgende wedstrijd, thuis in het Sportcentrum Kortezwaag tegen DVO/Transis. Aanvang: 20:00 uur.