Afbeelding

55ste Lintjoserie in Oldeberkoop

Sport

OLDEBERKOOP De 55ste Lintjoserie op sportpark Lunia in Oldeberkoop is uitstekend verlopen. Het was prima korfbalweer; niet te koud en niet te warm. 

Het programma werd mooi volgens schema doorlopen en er was, zoals ieder jaar, veel publiek op de been. De organisatie had de 40 deelnemende teams in een programma met 10 poules verwerkt. Er waren meer dan 300 korfballers actief in Oldeberkoop. 

Naast de vele korfballers waren er zo’n 25 scheidsrechters van verschillende verenigingen actief om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Dit is een zeer belangrijke taak, want zonder scheidsrechters geen toernooi. Hoewel de serie een tiental jaren terug dubbel zo groot was, deed dat niets af aan de beleving binnen en buiten de lijnen. Er was sprake van een ouderwets gezellige korfbaldag. Er werd niet alleen om de punten gestreden, er was ook weer tijd om contacten te leggen.

In senioren poule A ging oud OWK met de eerste prijs terug naar Oostwold. In de tweede seniorenpoule mocht SDO uit Schoonoord de taart ophalen. De recreatie poule was dit jaar ook goed voorzien met 5 teams. Nieuwkomer ‘Rustig, we moeten zo nog trainen’ uit Leek was de beste onder de recreanten. 

VDDO A1 werd, net als vorig jaar, de winnaar in de juniorenpoule. In poule E als poule F was Lintjo de beste, namelijk Lintjo B1 en Lintjo C1. De D-poule was minder animo voor deze editie. VDDO D1 en Lintjo D2 speelden een gehele wedstrijd tegen elkaar, waarbij VDDO D1 aan het langste eind trok. 

Bij de jongste pupillen was Lintjo bij zowel poule H als poule I de poulewinnaar; Lintjo E1 en Lintjo E2. Bij de F-pupillen werd Wordt Kwiek uit Jubbega de winnaar. Dit jaar was er ook weer een Kangoeroefestijn waar een twintigtal kinderen aan meededen van met name De Hoeve en Lintjo.

Naast het schminken was er ook de mogelijkheid om het aantal doelpunten op het toernooi te raden. Het totale aantal gescoorde doelpunten was 946. De winnaar die het dichtste bij dit getal zat was Sörn de Jong uit Oldeberkoop. Hij gokte 950 doelpunten!

Volgens traditie sloot de Berkoper korfbalclub het toernooi af met een barbecue waar zo’n 100 personen aan hebben meegedaan. In de avond was er eerst kidskaraoke en later op de avond waagden ook de volwassenen zich aan een rondje achter de microfoon onder begeleiding van DJ Tigo. Het was tot in de late uurtjes gezellig in de MFA MeJander.

Poulewinnaars 55ste Lintjoserie:

Senioren: Poule A: oud OWK
Poule B: SDO
Recreatie Poule C: Rustig, we moeten zo nog trainen
Junioren Poule D: VDDO A1
Aspiranten B Poule E: Lintjo B1
Aspiranten C Poule F: Lintjo C1
Pupillen D Poule G: VDDO D1
Pupillen E Poule H: Lintjo E1
Poule I: Lintjo E2
Pupillen F Poule J: Wordt Kwiek F1

Meer SA!

Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport 3 uur geleden
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37