Afbeelding
Jurjen Smid

LDODK pakt ook winst bij DVO

Sport

GORREDIJK Na vijf wedstrijden heeft LDODK/Rinsma Modeplein nog steeds de volle buit te pakken. In Bennekom werd het in een superspannende wedstrijd tegen concurrent DVO/Transus 22-23.

Het was voor LDODK zaterdag, na vier overwinningen op lager geklasseerde ploegen, de eerste serieuze test. Coach Gerald Aukes gaf vooraf ook aan benieuwd te zijn waar zijn ploeg zou staan. Al direct paste hij wissels toe om er voor te zorgen dat Harjan Visscher DVO-topscoorder Gertjan Meerkerk kon verdedigen. Julian Frieswijk werd gekoppeld aan Koen van Roekel.

Dat pakte goed uit. In de eerste helft was LDODK de bovenliggende partij. Door een sterke rebound kon de ploeg aanvallend herhalen. Op 4-7 nam DVO een time-out die resulteerde in 7-7. Verdedigend veroverde LDODK nuttige ballen, maar het vergat zelf een paar mooie doorloopacties te benutten. Het was een fase van de wedstrijd waar LDODK meer afstand leek te kunnen nemen dan ze deed. Het gat werd weer drie (8-11).

LDODK slaagde erin lang aan te vallen, met soms meer dan zes schoten, maar het lukte niet om meer afstand te nemen. DVO kwam weer terug en met zijn vijfde van de wedstrijd bracht Meerkerk de ploegen weer op gelijke hoogte (11-11). Toch pakte LDODK net voor rust de 12-14 voorsprong.

Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Daniëlle Boadi die DVO op 13-14 bracht. Het was de inleiding voor een fase waarin zij uit alle hoeken en gaten scoorde. Danique Klaren had het verdedigend tegen haar erg moeilijk. Meerkerk kwam minder aan bod, maar maakte wel de 17-17.

LDODK wisselde Terrenc Griemink voor Ran Faber, die aanvallend wel veel reboundwerk deed, maar niet goed schoot. Esmee van Veen mocht de verdediging van Boadi overnemen. Dat zou uiteindelijk ook goed uitpakken, maar Boadi pakte eerste vanaf de stip nog wel de 18-17 en daarna ook de 19-17. Het momentum lag op dat moment duidelijk bij DVO.

De ijzersterk spelende Erwin Zwart maakte met een vrije bal 19-18, maar een onoplettendheid van Marlou Kuiper zorgde direct daarna voor 20-18. Tot woede van diezelfde Zwart. Dat Bouadi ook maar een mens is, bleek toen ze op 20-18 een strafworp miste. DVO pakte daarna toch het gaatje van drie: 21-18. Ran Faber loste Terrenc Griemink weer af. Op 21-19 miste DVO met acht minuten op de klok opnieuw vanaf de strafworpstip. Het moment voor Erwin Zwart om de aansluiting op 21-20 te maken. En toen hij in een volgende aanval drie keer kon aanleggen schoot hij ook de 21-21 binnen.

Boadi werd weer volop gezocht maar haar kruit leek verschoten. Op 23-23 maakte Femke Faber een hele nuttige verdedigende onderschepping. Met nog één minuut op de klok kon LDODK voor de overwinning gaan. In een klutsbal onder de korf kreeg Marjolijn Kroon er net de juiste vinger tussen. De bal kwam bij de sterk spelende en al op de kluts anticiperende Julian Frieswijk, die vervolgens van dichtbij de 23-24 voorsprong aantekende.

Dat bleek nog niet het slotstuk. Annelie de Korte kreeg met 28 seconden voor DVO nog een strafworp mee. Een time-out en een wissel later, moest Menno van der Neut het punt voor DVO binnenschieten. Maar voor de derde keer faalde DVO vanaf de stip.

Met de 22-23 overwinning nestelt LDODK zich nog steviger aan de kop van de ranglijst. Volgende week zaterdag (23 december; 20.00 uur) speelt LDODK thuis de laatste wedstrijd van het jaar tegen KCC.

NoSa!: Bas spoort vervuilers oceaan op Nieuws 5 uur geleden
Marcel van Opzeeland, Harry Berga en Paula Uuldriks.
Wethouder Marcel van Opzeeland: 'Economische kracht deels verborgen' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 23 uur geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 8 mei, 14:01