Mooi weer  bij de Acht van Langezwaag
Mooi weer bij de Acht van Langezwaag

Rob Vijver wint halve marathon in Langezwaag

Sport

LANGEZWAAG Het was prachtig weer en bijna windstil afgelopen zaterdag in Langezwaag voor de ruim driehonderd deelnemers die aan de start stonden van de 33e Acht van Langezwaag.

De halve marathon bij de heren werd gewonnen door Rob Vijver (Ferwerd) in 1.13.22, gevolgd door Tsjomme Ozinga (Heerenveen) en Henri Veldman (Bontebok). Bij de dames was de snelste tijd voor Mirjam Ruiter (Oostwoud) in 1.47.27. Tweede werd Wilma van Galen (Wolvega), derde Meike Kuipers (Nuis).

De 16 km was een prooi voor Jan Sytze Jonker (Hemrik) in 55.36, gevolgd door Michiel Hornstra (Gorredijk) en Riekele Kobes (Gorredijk). Bij de dames ging Erika Broekema uit Groningen als eerste over de finish in 1.16.39, gevolgd door Helga Keijer (Drachten) en Cindy Veninga (Surhuisterveen).

Op de 10 km bij de heren kwam Gerrit Pijpker (Bakkeveen) in 34.04 als eerste over de finish. Tweede werd Jan Germ Looijenga (Oenkerk) net voor Anne de Jong (Drachten). Bij de dames was Jantina Loosman (Urk) de snelste in 40.34, gevolgd door Suzanne van Gelder (Heerenveen) en Anita Talman (Langezwaag).

De 5 km bij de heren werd gewonnen door Johannes Postma uit Leeuwarden in 17.25, gevolgd door Robin van Onna (Gorredijk) en Bauke Tuinstra (Kootstertille). Bij de dames was Jacolien Ruizendaal (Emmeloord) eerste in 19.57. Cato Bontekoe (Drachten) werd tweede, Lisanne de Jong (Drachten) derde.

Als eerste jongen bij de kidsrun kwam Marten Vrijburg uit Langezwaag over de finish gevolgd door Tieme Huisman uit Langezwaag en Sem de Jong uit Warga. Bij de meisjes was Lieke Aling uit Jubbega de eerste, gevolgd door Sara Westerbrink uit Heerenveen en Ilse Spijkstra uit Warga.

Spannend voor organisatie

Na twee jaar corona leek het noodweer van anderhalve week nog roet in het eten te gooien van de organisatie. Zware stormen en wateroverlast leken even spelbreker te zijn omdat een gedeelte van de route door het bosrijke gebied van Oranjewoud voerde.

Meer SA!

Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 9 uur geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 13 uur geleden
Arend Waninge
Moai span Column 15 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 18 uur geleden
Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 20 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 7 mei, 17:20
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 mei, 10:48