WvdW De Sweach – RWF.
WvdW De Sweach – RWF. WvdW De Sweach - RWF.

De Sweach achterhaalt RWF in slotfase

Sport
De Sweach-RWF kende zaterdag een flitsende start en een opvallend einde, met 2-2 als eindresultaat. Met die score mocht de thuisploeg zich de morele winnaar wanen, want vlak voor tijd leidde RWF nog met 0-2.
Marco van der Veen dacht eindelijk weer eens drie punten te kunnen bijschrijven. RWF hoopte dit seizoen opnieuw bovenin de vierde klasse mee te draaien, maar voorlopig is de formatie uit Frieschepalen niet meer dan een middenmoter. “Een overwinning was daarom heel welkom geweest, ook voor het zelfvertrouwen van de jongens”, aldus coach Van der Veen.
Door een vroege openingstreffer van Sander Wagenaar en een tweede doelpunt nog voor rust, van de voet van Wieger Baron, leek RWF de klus in Beetsterzwaag al snel geklaard te hebben. “Bij ons in de kleedkamer hingen de koppies eigenlijk allemaal naar beneden”, zegt De Sweach-aanvoerder Dennis Klaster. “Toch hebben we geprobeerd de boel weer scherp te krijgen.”
Dat sorteerde effect, want in de tweede helft beet De Sweach feller van zich af en waren er ook kansen. RWF zakte iets in en kwam er razendsnel uit via de counter. Een daarvan had op zeker de 3-0 moeten opleveren volgens Van der Veen. “De verdediging was al uitgespeeld, de keeper van De Sweach ook, maar Wieger kreeg de bal niet in het doel.”
Die misser kwam de gasten duur te staan, want na de 1-2 van Omar Daahir Mohammed geloofde De Sweach er weer in. “Toen hadden we nog vijf minuten en dus ging elke bal lang naar voren.” Een daarvan leverde dus nog de gelijkmaker op. De RWF-keeper leek de bal simpel te kunnen ‘plukken’, maar verkeek zich en in een soort van struikelpartij met de bal over de doellijn ging. “Ongelooflijk”, treurde Van der Veen.
Het schamele punt voelde voor hem als verlies. “Dit was een zure middag voor ons, al was het debuut van Sander Wagenaar in de basis een lichtpuntje. Hij is 16 jaar en eigenlijk nog een B-junior, maar hij deed het geweldig. En die 1-0 van hem, strak in de bovenhoek van net buiten het strafschopgebied, was prachtig.”
De Sweach verdubbelde het puntentotaal en Klaster hoopt dat het de opmaat is naar meer. “Dit geeft in ieder geval weer vertrouwen. Maar er moet zeker wel wat gebeuren.”
 

Meer SA!

Arend Waninge
Hangmatdag Column 17 uur geleden
Van Teyens Fundatie
Van Teyens steunt initiatieven Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Roadtrip van Lamme Schooier bij Revalidatie Friesland Cultuur 21 uur geleden
Hans Meinsma voor zijn fietswinkel in Wijnjewoude.
Meinsma Fietsen bestaat 120 jaar Ondernemen 21 uur geleden
Buurtbewoners van De Plasse plaatsten een protestbord.
Niemand blij met waterfabriek Luxwoude Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiebord Imke Klaverpad Nieuws 14 mei, 13:53
Het definitieve plan voor de nieuwe Aldi in de Hoofdstraat van Gorredijk.
Gemeenteraad akkoord met Aldi-plan Nieuws 14 mei, 13:50
De voormalige basisschool De Trime in Beetsterzwaag wordt nu antikraak bewoond.
Positie Sweachsters in 'De Trime' is aan ontwikkelaar Nieuws 14 mei, 13:49