Afbeelding

Deel De Verbinding verhuist naar tijdelijke huisvesting

Nieuws

URETERP Vrijdag namen de groepen 3 t/m 8 van kindcentrum De Verbinding hun intrek in de tijdelijke huisvesting aan de Skeauwen, naast MFC De Wier. Dit was voorheen het gebouw van OBS De Twirre. Het gebouw aan de Foareker wordt gesloopt. 

Op deze plek komt een nieuwe school die voldoet aan alle eisen die tegenwoordig aan modern onderwijs worden gesteld. De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2024 in gebruik genomen kan worden. 

Voor de vakantie wennen

De verhuizing was zo gepland dat de kinderen nog vóór de vakantie al konden kennismaken met hun tijdelijke school. “Voor een aantal kinderen is het wel indrukwekkend”, aldus Marten van de Es, directeur. “Alles is voor hen natuurlijk nieuw, ook al is het tijdelijke gebouw redelijk gedateerd. Waar kan mijn tas en jas, waar is mijn klas? Dat zijn de vragen die deze kinderen bezighouden. Ze hoeven gelukkig niet te wachten tot na de vakantie om te wennen aan het nieuwe lokaal”. De Kinderopvang Kleurrijk en de kleutergroep blijven tijdens de verbouwing op de Foareker gehuisvest.

School met de Bijbel

De tijdelijke huisvesting heeft een ruime aula waar we de school de christelijke vieringen met leerlingen en ouders kan nhouden. Van der Es: “Dat is fijn, want wij zijn een school met de Bijbel. Alle medewerkers van onze school zijn actief christen. Ze vertellen niet alleen verhalen, maar brengen een boodschap.”

Eerste dag

De eerste dag in de tijdelijke school is goed verlopen. De kinderen werden welkom geheten op een door vuurkorven verlicht schoolplein, door enthousiaste ouders die mooie kerstliederen ten gehore brachten. 

Meer SA!

Arend Waninge
Hangmatdag Column 18 uur geleden
Van Teyens Fundatie
Van Teyens steunt initiatieven Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Roadtrip van Lamme Schooier bij Revalidatie Friesland Cultuur 22 uur geleden
Hans Meinsma voor zijn fietswinkel in Wijnjewoude.
Meinsma Fietsen bestaat 120 jaar Ondernemen 22 uur geleden
Buurtbewoners van De Plasse plaatsten een protestbord.
Niemand blij met waterfabriek Luxwoude Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Informatiebord Imke Klaverpad Nieuws 14 mei, 13:53
Het definitieve plan voor de nieuwe Aldi in de Hoofdstraat van Gorredijk.
Gemeenteraad akkoord met Aldi-plan Nieuws 14 mei, 13:50
De voormalige basisschool De Trime in Beetsterzwaag wordt nu antikraak bewoond.
Positie Sweachsters in 'De Trime' is aan ontwikkelaar Nieuws 14 mei, 13:49