Foto: Siebe Kuipers

Nieuwe school Langezwaag aan de Boenders

Nieuws

LANGEZWAAG De nieuwe basisschool van Langezwaag wordt in 2025/2026 gebouwd aan De Boenders, aan het rand van het dorp. De exacte plek is nog niet bekend.

Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op schriftelijke vragen van de in Langezwaag wonende raadsleden. Er wordt al veel langer gesproken over een nieuwe school in het dorp. De bestaande school is afgeschreven en door sluiting van de scholen in Jonkerslân en Luxwoude is de school de laatste jaren fors gegroeid.

Onderwijskoepel Comprix en Plaatselijk Belang hebben al eerder aangegeven De Boenders (achter het bos en De Jister) als voorkeurslocatie te zien.

Het college heeft ook deze locatie op het oog. De locatie is al verder onderzocht op de beste plek voor de school. De plaatselijke Belangen van Langezwaag, Jonkerslân en Luxwoude zijn hierover vorige week bijgepraat.

Het college streeft er naar om samen met hen en Comprix een de beste plek voor de school te bepalen. Daarna wordt dit met de omwonenden besproken. Het college verwacht dat medio 2024 een definitief besluit valt over de locatie. Hierna moet de gemeenteraad besluiten over het beschikbaar stellen van krediet. De bouw staat dan gepland in 2025/2026. Dit is volgens het college ook met Comprix besproken.

Meer SA!

Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 5 minuten geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 11 minuten geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 11 minuten geleden
Afbeelding
Lezing over Geert Lourens van der Zwaag Cultuur 11 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwa artikel Nieuws 15 minuten geleden
Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 21 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 22 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws gisteren