Afbeelding

In zomermaanden waarnemend burgemeester

Nieuws

De Commissaris was donderdag te gast bij de Opsterlandse gemeenteraad. In een speciale raadsvergadering stelde de raad de profielschets vast. Ook werd de vertrouwenscommissie geïnstalleerd. De procedure voor een nieuwe burgemeester is daarmee officieel gestart.

Commissaris van de Koning Jorritsma verwacht dat de nieuwe Opsterlandse burgemeester rond oktober van dit jaar kan worden geïnstalleerd. In de zomermaanden krijgt Opsterland een waarnemer.

De mededeling  over de waarnemer kwam voor de raad als een verrassing. Eerder had de raad al bij de commissaris aangegeven dat in de overbruggingsperiode, die in de zomermaanden valt, een loco-burgemeester de taken van de burgemeester wel kan waarnemen. Jorritsma gaf echter aan dat wanneer er twee maanden zit tussen het afscheid van de ene en het aantreden van de andere burgemeester hij altijd een waarnemer benoemd. Wie dat gaat worden is nog niet bekend. Jorritsma vind het tegenover de huidige burgemeester netjes daar pas over te beginnen na haar afscheid op 25 juni.

Nu de profielschets is vastgesteld is de procedure open. Kandidaten hebben vanaf vandaag (vrijdag) drie weken de tijd om te solliciteren. De raad verwacht begin juli de voordracht te kunnen doen voor een nieuwe burgemeester. Door vakanties en procedures kan het dan nog wel tot oktober duren voordat de nieuwe burgemeester aan zijn/haar werk kan beginnen. De huidige burgemeester van Opsterland, Francisca Ravestein, verruilt in juni Opsterland voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Meer SA!

Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 36 minuten geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 5 uur geleden
Arend Waninge
Moai span Column 6 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 9 uur geleden
Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 11 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur gisteren
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 mei, 10:48