Afbeelding

Weekendtip: Hermitage Kwartet in Bonifatiuskerk

Cultuur

OLDEBERKOOP Het Hermitage Kwartet voert op zaterdag 5 maart (20.00 uur) werken van Bach, Micháns, Britten en Beethoven uit in de Bonifatiuskerk. 

Het Hermitage Kwartet is een strijkkwartet dat sinds 2015 het vaste festivalkwartet vormt van het jaarlijks in de zomer gehouden Peter de Grote Festival. Ook geeft het kwartet vele concerten daarbuiten, zoals in de Hermitage Amsterdam en op het festival van Emmy Verhey. Daarnaast hebben twee leden van dit strijkkwartet, violiste Jacobien Rozemond en altvioliste Francien Schatborn, een aanvoerderspositie in topensembles van Nederland. Violiste Floor Le Coultre is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag, heeft vele prijzen op haar naam staan en treedt op als kamermusicus op internationale festivals. Amber Docters van Leeuwen, bekend onder andere als prijswinnares van de Cello Biënnale 2008, treedt veelvuldig op als soliste.

Op het programma staat een korte bewerking van een koraal van Johann Sebastian Bach, vervolgens het eerste strijkkwartet van – vooral door zijn opera’s bekende - Benjamin Britten. Na de pauze klinkt een strijkkwartet uit Beethovens ‘middelste’, ofwel ‘heroïsche’ periode. De drie kwartetten opus 59 schreef Beethoven in opdracht van de Russische graaf Razumovsky. Het tweede kwartet van opus 59 wordt bij dit concert uitgevoerd en dit bevat verwijzingen naar Russische volksmelodieën als eerbetoon aan de opdrachtgever.

Reserveren via muziekopstapel@gmail.com. Entree: 20 euro; tot 21 jaar 10 euro; scholieren kans op gratis entree.

Meer SA!

Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Noorden van Beetsterzwaag nu ook een AED Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
'We hebben weinig tegenwind gehad' Nieuws gisteren