Felle strijd om de, niet zichtbare, bal.
Felle strijd om de, niet zichtbare, bal. Gonnie van der Hoeff

Jubbega sluit af met belangrijke zege

Algemeen

JUBBEGA DE voetballers van Jubbega hebben de eerste helft van de competitie afgesloten met een 3-0 overwinning op Alcides. De ploeg van trainer Joop Gall herstelde zich daarmee van de verrassende midweekse bekeruitschakeling tegen derdeklasser Peize.

De tik van de bekernederlaag tegen het twee klassen lager spelende Peize was hard aangekomen en daardoor verscheen er een op revanche belust Jubbega aan de aftrap. De thuisclub deelde vanaf de eerste minuut de lakens uit op sportpark ’t Heidefjild en werd al vroeg beloond met een treffer. In de negende minuut frommelde Jacco Kuiper een voorzet vanaf de flank binnen. 

Vervolgens was het volgens Joop Gall wachten op meer Jubbegaster treffers, maar de roodwitten verzuimden de ene na de andere opgelegde kans te verzilveren. “Het is het euvel van de laatste weken. We krijgen genoeg kansen, maar de trekker overhalen, ho maar. Gelukkig creëren we wel, maar ons redendement is veel te laag. Ze moeten wel binnen de palen,” vertelde de trainer na afloop.


Kevin van den Belt van Jubbega krijgt een strafschop mee in het thuisduel tegen Alcides - Gonnie van der Hoeff

Vanaf de zijlijn zag Gall dat zijn elftal door het uitblijven van meer doelpunten aan het twijfelen sloeg. “We werden onzeker en gingen achteruitlopen. Alcides rook bloed en zette meer druk. In de slotfase van de eerste helft hadden we het lastig. Ik heb geen moment rustig op mijn stoel gezeten.” Na rust was Jubbega weer de bovenliggende partij, maar er moest een strafschop aan te pas komen om de 2-0 op het scorebord te krijgen

Bij een duel in de zestien kreeg Kevin van den Belt een duwtje in de rug van een verdediger van Alcides. Gall sprak van een zware straf, in de ogen van de trainer gebeurde er weinig. “Hij had hem ook niet kunnen geven, dan had ik niet gemopperd. Maar goed, als al die kansen er niet ingaan, dan zomaar. ” Oud-Alcides-speler Nick Kuiper maakte vanaf de stip geen fout, 2-0.

De voorsprong kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in gevaar. Nick Kuiper maakte zijn en Jubbega’s middag vlak voor tijd nog mooier door een vrije trap tegen de touwen te knallen. Door de 3-0 overwinning, het was de vierde zege van het seizoen voor de roodwitten, nam Jubbega enigszins afstand van de degradatiestreep. Veilig is Gall zijn elftal echter nog allerminst. “Maar dit was een belangrijke overwinning.”


Trainer Joop Gall kijkt gespannen naar de verrichtingen van Jubbega in het thuisduel tegen Alcides. - Gonnie van der Hoeff

Jubbega gaat als de nummer zeven van de gemengde eerste klasse I de winterstop in. Een positie waar Gall mee kan leven. “Onze doelstelling aan het begin van het seizoen was de vijfde plek, omdat we weten dat er betere ploegen zijn dan Jubbega. Wat we niet konden voorzien was het grote aantal blessures. En ook nog eens van voor ons belangrijke spelers. In die zin ben ik niet ontevreden.”

Gall heeft door het fysieke malheur een aantal spelers zwaarder moeten belasten dan de bedoeling was. De winterstop komt dan ook geroepen. “We moeten bijtanken en fit worden. En na de winterstop moeten we zuiniger met de kansen omgaan.” Het voetbaljaar 2-24 begint met zware duels voor Jubbega. De ‘Kompenijsters’ nemen het eerst op tegen d’Olde Veste en daarna tegen ONS Sneek, respectievelijk de nummers twee en één van de ranglijst. “Dan weten we meteen waar we aan toe zijn,” besloot Gall.

Meer SA!

Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 57 minuten geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 15 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 21 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 23 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur gisteren
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44