Afbeelding

Jubbega met moeite door in beker

Sport

LIPPENHUIZEN – Jubbega heeft zich woensdagavond met moeite geplaatst voor de volgende ronde van de bekerstrijd. Jubbega, dat voor het thuisduel was uitgeweken naar het kunstgras van sportpark De Kobunder van THOR uit Lippenhuizen, dwong via strafschoppen de zege af op zaterdag derdeklasser Balk.

Jubbega kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Nick Kuiper. Na ruim een half uur kwam Balk langszij. In de 65ste minuut bezorgde Geertjan Liewes de ploeg van trainer Joop Gall opnieuw een voorsprong, maar een minuut later trok Marnix Zeldenrust de stand alweer gelijk. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord. Jubbega toonde zich vervolgens in de penaltyreeks de meerdere van de Balksters. De beslissende strafschop kwam van de voet van Siebrand Lootsma.

De bekerzege was een zware bevalling tegen de jonge en gretige ploeg van Balk, vond trainer Joop Gall. “Zij waren supergemotiveerd en als je daar met een gehavend team niet dezelfde energie tegenover zet krijg je het moeilijk.” De trainer was lovend over Balk, een genot om naar te kijken, aldus Gall.

De trainer was blij met prolongatie van het bekeravontuur. “Het is belangrijk om verder te komen.” Tegelijkertijd blikte Gall vooruit naar zaterdag, dan wacht het uitduel tegen Broekster Boys. Jubbega kan in Damwoude waarschijnlijk niet beschikken over Mark Westra. “We denken dat hij een gebroken teen heeft opgelopen. De tweede al, dat kon er ook nog wel bij.”

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31