Jubbega won donderdag van Oerterp en is door naar de derde ronde van de bekerstrijd.
Jubbega won donderdag van Oerterp en is door naar de derde ronde van de bekerstrijd. Archieffoto: Sietse de Boer

Jubbega en Read Swart door in beker

Sport

GORREDIJK Jubbega en Read Swart zijn de enige clubs uit het Sa!-gebied die nog in de beker actief zijn. Read Swart won woensdag vanaf de stip van Trynwâlden en Jubbega plaatste zich donderdagavond met de nodige moeite voor de volgende ronde via een nipte zege op Oerterp (2-1).

Read Swart kroop woensdag door het oog van de naald. De Knypsters stonden in de 90ste minuut nog met 0-1 achter en leek het gedaan. Op dat moment viel echter de verlichting uit. Trynwâlden was na de onderbreking even de kluts kwijt en stond alsnog de gelijkmaker toe. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Vanaf de stip toonde de ploeg van trainer Hans de Jong zich koeler en trok alsnog aan het langste eind.

Eersteklasser Jubbega plaatste zich donderdagavond voor de derde knock-outronde van het noordelijk bekertoernooi. De Jubbegaasters versloegen Oerterp (2-1). Jubbega kreeg de zege niet cadeau en keek zelfs na eerst een aantal kansen te hebben gemist al snel tegen een achterstand aan. Voor Oerterp scoorde Berno Pultrum.

In de slotfase van de eerste helft kwam Jubbega nog een aantal malen goed weg waardoor de thuisclub in de race bleef. De ploeg van trainer Inne Schotanus stelde in de tweede helft orde op zaken. Daryl de Vries zorgde voor de gelijkmaker waarna Jacko de Jong vanaf de stip Jubbega de overwinning bezorgde. Oerterp-speler Martijn Rol haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg tweemaal geel.

Wie Jubbega en Read Swart als volgende tegenstander krijgen wordt op 21 december bekend, dan vindt de loting. voor de derde knock-outronde plaats.

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 14 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27