Jubbega stuit in de beker op derdeklasser Oerterp.
Jubbega stuit in de beker op derdeklasser Oerterp. Sietse de Boer

Jubbega en Oerterp tevreden over bekerloting

Sport

GORREDIJK De loting voor de tweede knock-outronde van de strijd om de noordelijke amateurbeker is bekend. Van de clubs uit de regio van Sa! zaten Jubbega, Oerterp en Read Swart nog in de koker. Jubbega en Oerterp werden aan elkaar gekoppeld. Read Swart speelt thuis tegen Trynwâlden.

Jubbega speelt tegen Oerterp en met die loting kregen beide trainers wat ze wilden. Oerterp-trainer Freek Brouwer liet weten op een aansprekende tegenstander te hopen. “Jobbegea soe hiel moai wêze.” Daarmee werd Brouwer net als Inne Schotanus van Jubbega op zijn wenken bediend. Jubbega speelde in de beker vooral uitduels.” It soe moai wêze einliks wer ris foar eigen publyk te spyljen.’ En dat gebeurt, Jubbega speelt thuis tegen de blauwhemden uit Ureterp.

De wedstrijden worden doordeweeks gespeeld en wel op 22, 23 en 24 november. Er blijven in district Noord vervolgens 33 winnaars over. Om op een even aantal te komen wordt in december nog een tussenronde gespeeld.

Loting tweede ronde

Sneek Wit Zwart-SC Joure; Rijperkerk-Blauw Wit ’34; Heerenveen-FC Burgum; Dronrijp-Broekster Boys; Flevo Boys-ONS Sneek; Wykels Hallum-Ouwe Syl; Balk-Be Quick Dokkum; Buitenpost-Blauwhuis; Jubbega-Oerterp; Read Swart-Trynwâlden; Kootstertille-Zeerobben; SV Oosterwolde-HZVV.

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50