Henrico Drost heerst aan de bal in het bekerduel tegen Akkrum.
Henrico Drost heerst aan de bal in het bekerduel tegen Akkrum. Sietse de Boer

Ruime bekerwinst Jubbega: 1-6

Sport

AKKRUM Jubbega heeft zich vanmiddag eenvoudig voor de volgende bekerronde geplaatst. Het elftal van trainer Inne Schotanus ging op bezoek bij derdeklasser Akkrum en boekte een ruime en verdiende 1-6 overwinning. Schotanus hoopt in de volgende ronde eindelijk eens op een thuisduel. “Der bin wy wol oan ta.”

Eersteklasser Jubbega begon als favoriet aan het duel, maar de bekerstrijd kent soms verrassende uitslagen. “As wy leverje, kinne wy it ferskil meitsje,” zei Schotanus voorafgaand aan het duel en dat gebeurde zeker voor rust De thuisploeg keek halverwege tegen een 0-4 achterstand aan.

Het niveauverschil was voor rust overduidelijk, aldus de trainer die zijn elftal al in de achtste minuut op voorsprong zag komen door een doelpunt van Daryl de Vries. “In flot doelpunt is yn sokke wedstryden altyd in opstekker,” aldus Schotanus die Jubbega in de eerste helft nog driemaal zag scoren, maar ook de nodige kansen zag missen. “It rindement koe better.”

Xander Houtkoop snelt langs een tegenstander van Akkrum - Sietse de Boer

In de tweede helft schoot Jubbega het halve dozijn vol en redde Akkrum de eer. Volgens Schotanus viel er in het tweede bedrijf weinig meer te genieten. Het tempo ging omlaag en de wedstrijd kabbelde voort naar het einde. “It waard saai. It mei net, mar soks slûpt deryn.”

Schotanus was tevreden over het resultaat en het feit dat hij een aantal jongens die normaliter niet vaak spelen, minuten kon laten maken. “Dy ha no 90 minuten spile.” Schotanus hoopt in de volgende ronde op een mooie tegensstander, maar vooral een thuisduel. “Foarich seizoen moasten wy yn de beker en neikompetysje meastal út. It soe moai wêze einliks wer ris foar eigen publyk te spyljen.’

De doelpunten in Akkrum werden gemaakt door: Koen Steg (2), Daryl de Vries, Dennis de Haan, Kevin van den Belt en Daan Brander. Volgende week gaat Jubbega voor de competitie op bezoek bij Dalfsen dat met drie punten op de tiende plek staat. ‘Dat seit neat, wy moatte krekt as hjoed sels leverje.”

Daan Brander aan de bal. Op de achtergrond Jacko de Jong. - Sietse de Boer

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 5 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53