Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan. Siebe Kuipers

Lintje voor Theo van Kan

Nieuws

GORREDIJK Er klonk vrijdagochtend een meerstemming ‘Lang zal hij leven’ in de Rooms-katholieke kerk van Gorredijk. Ter ere van koorlid Theo van Kan die werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Theo en Leny van Kan gingen vrijdag naar het kerkgebouw vanwege de seizoenafsluiting van het kerkkoor. Wel wat vroeg in het jaar, zo dachten ze. Maar ja, dirigent Paul van de Voort heeft het druk, dus dat zou wel de reden zijn. “Maar toen mijn kinderen binnenkwamen begon ik mij wel af te vragen of ik een jubileum over het hoofd had gezien. En mijn tachtigste verjaardag is pas later dit jaar.”

Burgemeester Andries Bouwman had voor Van Kan een andere verrassing: een Koninklijke onderscheiding. “Voor een standvastige bas in het kerkkoor die onbaatzuchtig en bescheiden veel voor de maatschappij heeft gedaan en nog steeds doet. Iemand die altijd met advies voor een ander klaar staat of klusjes voor anderen oplost.”

Theo van Kan is naar eigen zeggen iemand die niet zo in de belangstelling hoeft te staan. “Ik ben liever gewoon aan de gang. Ik doe wel, laat anderen maar in de belangstelling staan. Maar dit is fantastisch, ik vind het heel mooi.”

Theo van Kan (79) uit Gorredijk is sinds 1977 vrijwilliger bij de RK Sint Paulus geloofsgemeenschap in Gorredijk. Hij is lid van het kerkkoor dat hij ook elf jaar als dirigent leidde. Ook als penningmeester en archiefbeheerder is hij bij de kerk betrokken. Hij maakt liedprogramma’s en voert technische onderhoudsklussen uit. Sinds 2018 is hij uitvaartcoördinator. Ook was Van Kan acht jaar vrijwilliger bij stichting Pum Netherlands, in die tijd ondersteunde hij drie projecten in Pakistan.

Kijk hier de uitreiking van de lintjes terug:


Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 40 minuten geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 8 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22