Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei. Foto: Renske Woudstra

Fenna over het belang van passende lingerie

Ondernemen

TERWISPEL Veel dames kampen met moeilijke lingeriematen. Voor hen is het bijvoorbeeld lastig om de goede maat beha te vinden. En eenmaal gevonden, blijkt dan de prijs vaak torenhoog. Dat kan wel anders, bedacht Fenna de Vos. Met haar lingerie- en badkledingoutlet By Fen verkoopt ze bekende merken voor een betaalbare prijs.

Haar interesse lag altijd al bij mooie lingerie en het ondernemerschap werd haar thuis met de paplepel ingegoten. Op haar twintigste kocht Fenna in een opwelling een restpartij lingerie. “Ik ha sels ek in moeilike maat en it is net maklik om in goeie beha foar in goeie priis te finen. Ik studearre doe noch en as studint hast net folle jild.” Haar spontane actie bleek een schot in de roos, er was veel animo voor deze restpartij. En dus besloot Fenna vanuit haar slaapkamer in het ouderlijk huis door te gaan met het handelen in lingerie.

Naar Terwispel

Al snel groeide de handel door, Fenna betrok de zolder van een loods. Vier jaar geleden verhuisde ze naar de Bûtewei 1 in Terwispel. Daar runt ze nu haar bedrijf met opslag en showroom in het voormalige bedrijfspand van fokbedrijf CRV. Wat eigenlijk begon als grap met de aankoop van een restpartij, is nu uitgegroeid tot een goedlopende outlet voor lingerie en badkleding.

Fenna verkoopt aan een groeiende klantenkring via social media en Marktplaats. Vier keer per jaar organiseert ze echter ook outletdagen, vorig jaar oktober voor het eerst. En met groot succes. “It wie in gekkehûs. Der kamen folle mear minsken as wêr’t ik op hope hie. Moarns stie drekt de showroom al fol.”

Plus size

De bezoekende dames kunnen kiezen uit duizenden beha’s in alle voorkomende maten en evenzoveel slipjes en een mooie collectie badkleding. Alles hangt handig op maat en van alle maten is ruime voorraad. Naast haar meest gevoerde merken PrimaDonna en Marie Jo, is er ook royaal keus in het in plus size gespecialiseerde merk Plaisier. Daarnaast introduceert Fenna tijdens de outletdagen ook bekende merken als Freya, Elomi, Fantasie en Wacoal.

Lang zoeken

Fenna werkte zelf bij een lingeriewinkel, ze leerde het vak in de praktijk. Ze weet uit ervaring dat veel dames met een moeilijke beha-maat stad en land, en internet, afzoeken om een betaalbare maat. “Yn winkels bin sokke beha’s djoer, by my skeelt dat ûngefear de helte yn priis. En sommige kolleksjes kin ik oanbiede mei wol santich oant tachtich prosint koarting.”

Goede en prettie lingerie dragen geeft zelfvertrouwen, zegt Fenna. “Kinst noch sa’n moai bloeske oan ha, mar it sil nea moai sitte mei in ferkearde beha derûnder.” Ze weet er zelf alles van, haar passie begon niet alleen vanwege haar eigen moeilijke maat, maar ook omdat ze het belangrijk vindt om iets moois te dragen. Fenna vindt het super wanneer een klant zelfverzekerd wordt van mooie lingerie. “En dêr kin ik se goed mei helpe en yn advisearje.” Want, zegt ze, mooie lingerie draag je primair voor jezelf.

Outletdagen

De komende outletdagen zijn op donderdag 18 (10.00-17.00 uur), vrijdag 19 (10.00-20.00 uur) en zaterdag 20 april (10.00-17.00 uur) aan de Bûtewei 1. 

By Fen Outlet

Meer SA!

Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 8 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04
Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 21 mei, 15:39