Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei. Foto: Renske Woudstra

Fenna over het belang van passende lingerie

Ondernemen

TERWISPEL Veel dames kampen met moeilijke lingeriematen. Voor hen is het bijvoorbeeld lastig om de goede maat beha te vinden. En eenmaal gevonden, blijkt dan de prijs vaak torenhoog. Dat kan wel anders, bedacht Fenna de Vos. Met haar lingerie- en badkledingoutlet By Fen verkoopt ze bekende merken voor een betaalbare prijs.

Haar interesse lag altijd al bij mooie lingerie en het ondernemerschap werd haar thuis met de paplepel ingegoten. Op haar twintigste kocht Fenna in een opwelling een restpartij lingerie. “Ik ha sels ek in moeilike maat en it is net maklik om in goeie beha foar in goeie priis te finen. Ik studearre doe noch en as studint hast net folle jild.” Haar spontane actie bleek een schot in de roos, er was veel animo voor deze restpartij. En dus besloot Fenna vanuit haar slaapkamer in het ouderlijk huis door te gaan met het handelen in lingerie.

Naar Terwispel

Al snel groeide de handel door, Fenna betrok de zolder van een loods. Vier jaar geleden verhuisde ze naar de Bûtewei 1 in Terwispel. Daar runt ze nu haar bedrijf met opslag en showroom in het voormalige bedrijfspand van fokbedrijf CRV. Wat eigenlijk begon als grap met de aankoop van een restpartij, is nu uitgegroeid tot een goedlopende outlet voor lingerie en badkleding.

Fenna verkoopt aan een groeiende klantenkring via social media en Marktplaats. Vier keer per jaar organiseert ze echter ook outletdagen, vorig jaar oktober voor het eerst. En met groot succes. “It wie in gekkehûs. Der kamen folle mear minsken as wêr’t ik op hope hie. Moarns stie drekt de showroom al fol.”

Plus size

De bezoekende dames kunnen kiezen uit duizenden beha’s in alle voorkomende maten en evenzoveel slipjes en een mooie collectie badkleding. Alles hangt handig op maat en van alle maten is ruime voorraad. Naast haar meest gevoerde merken PrimaDonna en Marie Jo, is er ook royaal keus in het in plus size gespecialiseerde merk Plaisier. Daarnaast introduceert Fenna tijdens de outletdagen ook bekende merken als Freya, Elomi, Fantasie en Wacoal.

Lang zoeken

Fenna werkte zelf bij een lingeriewinkel, ze leerde het vak in de praktijk. Ze weet uit ervaring dat veel dames met een moeilijke beha-maat stad en land, en internet, afzoeken om een betaalbare maat. “Yn winkels bin sokke beha’s djoer, by my skeelt dat ûngefear de helte yn priis. En sommige kolleksjes kin ik oanbiede mei wol santich oant tachtich prosint koarting.”

Goede en prettie lingerie dragen geeft zelfvertrouwen, zegt Fenna. “Kinst noch sa’n moai bloeske oan ha, mar it sil nea moai sitte mei in ferkearde beha derûnder.” Ze weet er zelf alles van, haar passie begon niet alleen vanwege haar eigen moeilijke maat, maar ook omdat ze het belangrijk vindt om iets moois te dragen. Fenna vindt het super wanneer een klant zelfverzekerd wordt van mooie lingerie. “En dêr kin ik se goed mei helpe en yn advisearje.” Want, zegt ze, mooie lingerie draag je primair voor jezelf.

Outletdagen

De komende outletdagen zijn op donderdag 18 (10.00-17.00 uur), vrijdag 19 (10.00-20.00 uur) en zaterdag 20 april (10.00-17.00 uur) aan de Bûtewei 1. 

By Fen Outlet

Meer SA!

Routinier Bart Jonkers van Blue Boys.
Sa! Sport: Bart Jonkers (Blue Boys) kondigt afscheid aan Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Subsidie voor plan Kolderveen Nieuws 9 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 10 uur geleden
Lukster Heawei
Doorfietsroute vertraagd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Felix is helemaal gek van de fifties Ondernemen 10 uur geleden
Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 29 apr, 16:33
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 29 apr, 11:39
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45