De doelman van UDIROS brengt redding in het thuisduel tegen Arum.
De doelman van UDIROS brengt redding in het thuisduel tegen Arum. Gonnie van der Hoeff

UDIROS laat zege uit handen glippen

Sport

NIEUWEHORNE UDIROS verloor zaterdag op eigen terrein van het bezoekende Arum. Het was een onnodige nederlaag van de vereniging uit Nieuwehorne die in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen gaf. “Mei alle respekt foar de tsjinstanner, dizze wedstriid hiene wy winne moatten,” vond trainer Oebele Schokker.

De blijdschap bij tegenstander Arum na de zege was volgens Schokker veelzeggend. UDIROS gaf de overwinning uit handen en dat voor de tweede keer op rij. Vorige week, tegen het laag geklasseerde Woudsend, lieten de Nieuwehornsters zich in de slotfase van de wedstrijd ook verschalken. Toen pikte UDIROS nog een puntje mee, maar zaterdag bleef de ploeg van Schokker met lege handen staan.

Bas Leenstra soleert langs een tegenstander van Arum - Gonnie van der Hoeff

UDIROS ging met een 2-1 voorsprong rusten. Bas Leenstra zette de thuisclub halverwege de eerste helft vanaf de penaltystip op voorsprong. De spits werd neergehaald en benutte zelf de elfmetertrap. Arum kwam vlot op gelijke hoogte, maar dankzij een treffer van Thijmen Bakker die zichzelf vrijspeelde en knap raak schoot, kwam UDIROS opnieuw op voorsprong.

De 2-1 halverwege deed volgens Schokker geen recht aan de krachtsverhoudingen in het veld. De thuisclub was beter, maar onder andere Jelke Kramer en Bas Leenstra lieten na de het krachtsverschil op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Ook na rust kreeg UDIROS kansen op meer doelpunten, maar die bleven uit. Het missen van de kansen werd de ploeg van Schokker uiteindelijk fataal.

Arum kwam in de 87ste minuut op gelijke hoogte en ging er in de slotminuut ook nog met de winst vandoor. “It wiene beide unbenullige doelpunten,” aldus Schokker. Voor UDIROS staat er in de resterende vijf duels alleen de sportieve eer nog op het spel. Volgens Schokker willen zijn spelers het seizoen zo goed mogelijk afmaken. “Miskien is sels it fiifde plak noch wol helber.”

Een speler van UDIROS wordt op de huid gezeten door twee tegenstanders van Arum. - Gonnie van der Hoeff

De huidige achtste plek doet volgens de trainer geen recht aan de kwaliteiten van zijn spelers en het vertoonde spel. Drie clubs springen er volgens Schokker bovenuit in de vijfde klasse A. “De rest kin allegear faninoar winne.” Om een paar plekken te kunnen klimmen op de ranglijst moet UDIROS volgens Schokker collectief beter verdedigen. “We jouwe de doelpunten te maklik fuort.”

Komend Paasweekendkomt UDIROS niet in actie. Op zes april gaan de Nieuwehornsters op bezoek bij Hielpen, dat vijfde staat op de ranglijst en zes punten meer vergaarde dan UDIROS. “Hielpen is in ploech dy ‘t ticht by ús stiet, it is in moaie útdaging om op besite by harren punten te pakken.”

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 12 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 12 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 12 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 12 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.