survivalrun-de-Knipe
survivalrun-de-Knipe

Twintigste editie Survivalrun De Knipe

Sport

DE KNIPE Van  donderdag 1 tot en met zondag 4 juni staat De Knipe in het teken van de survivalrunsport. De indeling van de survivalrundagen zijn nagenoeg hetzelfde als voorgaande edities, het start- en finishterrein is aan de Ds. Veenweg 22.

Op de zaterdag worden de wedstrijdruns voor de jeugd gehouden, alle volwassenencategorieën zijn op de zondag. Zo hoeft de organisatie op zaterdag maar een klein deel van het grotere rondje (7 km) een paar uur open te stellen, een verlichting voor de vrijwilligers en organisatie. Daarnaast is het 12 km rondje op de schop gegooid, waardoor de langeafstandslopers gedeeltelijk het parcours dubbelop lopen. Ook is een proloog toegevoegd, om het parcours compacter te houden en de natuur minder te belasten. 

Op donderdag 1 en vrijdag 2 juni wordt de aftrap van de run gedaan door de scholieren, met zowel deelname van het basisonderwijs als het vervolgonderwijs. Vrijdagmiddag 2 juni zullen ook de Krûmeltsjes, de allerkleinsten, een parcours bedwingen. Op zaterdag 3 mei staan de jeugdwedstrijden, de Ouder-Kind-Run en de 5 kilometer (zware en lichte variant) op het programma. De 5 km licht zal hetzelfde parcours volgen als de 5 km zwaar, maar de deelnemers mogen dit in een lichtere variant uitvoeren. 

Zondag 4 juni wordt het survivalweekend afgesloten met de laatste groepen. Eerst starten de deelnemers van het Lange Survivalrun (LSR) van ±20 km, daarna de deelnemers van de Middellange Survivalrun (MSR) en daarna start de recreatieve 12 km (individueel). Gevolgd door de wedstrijd Korte Survivalrun (KSR), met als hekkensluiter van het sportieve weekend de 7 km (individueel). Bij de wedstrijdcircuits zijn vrijwel alle kopstukken van de sport uit Nederland aanwezig, met een aantal kanshebbers uit de regio.

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 4 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 4 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 10 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 12 uur geleden