Afbeelding
survivalrun-de-Knipe

Nieuwe verrassingen bij Survivalrun De Knipe

Sport
Binnen twaalf uur waren er bijna 5.000 aanmeldingen binnen voor de 16e editie van de Survivalrun De Knipe die komend weekend wordt gehouden. Overleg met landeigenaren maakt het mogelijk om dit jaar het parcours aan te passen. De organisatie belooft een paar verrassende nieuwe elementen. Ook is er ruimte gemaakt om zoveel mogelijk deelnemers te laten starten.
Survivalrun De Knipe richt zich op survivalrunsport in de breedte: het evenement trekt zowel topsporters als een brede groep recreanten, waaronder hele kleine kinderen en scholieren uit de regio. Sinds twee jaar staat het onderdeel SurvivalFun op het programma, bedoeld voor groepen die voor de fun meedoen aan het evenement. Zij volgen op zaterdagmiddag een parcours van circa 4,5 km. Door toevoeging van dit onderdeel kunnen meer mensen deelnemen zonder dat de veiligheid van de deelnemers in het geding komt. Om de natuur zoveel mogelijk te ontzien werkt de organisatie nauw samen met onder andere Staatsbosbeheer.
De aftrap is op vrijdagmiddag 26 mei met de run door de Krûmels, kinderen vanaf 1 jaar. Op zaterdag staan de Jeugdwedstrijden, de Korte Survival Run (KSR) van 7 kilometer, de Ouder-Kind-Run, de 5 kilometer run voor Recreanten en de SurvivalFun op het programma. Op zondag start eerst de Lange Survival Run (LSR) van 18 kilometer, gevolgd door de Middellange Survival Run (MSR) van 12 kilometer. Daarna starten nog de recreatieve runs van 7 en 12 kilometer. Bij de wedstrijdcircuits zijn vrijwel alle Nederlandse kopstukken van de sport aanwezig, met een aantal kanshebbers uit de regio.
Op maandag 29 en dinsdag 30 mei sluit het survivalevenement af met de Scholierenrun, met zowel deelname van het basisonderwijs als het vervolgonderwijs. De basis van de survival is het hardlopen door terrein waarin natuurlijke en aangelegde hindernissen genomen moeten worden. Survivalrun De Knipe staat bekend om het uitdagende en creatieve parcours met een grote hoeveelheid verrassende combinatiehindernissen.

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 15 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 20 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05