Afbeelding
survivalrun-de-Knipe

Open NK bij Survivalrun De Knipe

Sport
De 17e editie van de Survivalrun in De Knipe heeft komend weekend een speciaal tintje. Onderdeel van het programma op 3 juni is het Open Nederlands kampioenschap Lange Survival Run (LSR), de ‘koningsklasse’ in de survivalrunsport. Volgens de organisatie belooft het een zware editie te worden.
De survivalrunners moeten een parcours afleggen van ruim 20 kilometer, waarin 70 hindernissen zijn opgenomen. De basis van het parcours is vergelijkbaar met de afgelopen jaren, aangevuld met nieuwe en uitdagende elementen die nog meer van de survivalrunners vraagt. Dat het open NK LSR onder de survivalrunners leeft, blijkt uit het aantal aanmeldingen. De organisatie rekende op circa honderd deelnemers, maar de startlijst bevat maar liefst 220 namen. Bij de heren zal regerend kampioen Stijn Elferink er alles aan doen om zijn vorig jaar in Harreveld behaalde titel te prolongeren. Als het hem lukt, is dat een unieke prestatie. Stijn is namelijk dit seizoen ook al Nederlands kampioen Korte Survival Run en Nederlands kampioen Middellange Survival Run geworden. Andere kanshebbers zijn meervoudig Nederlands kampioen Kerst Wind, Jesse de Heer en Ruben Dinkelman. Onder de 31 deelnemende vrouwen is regerend kampioen Tjerkje ten Hoor. Ze heeft dit jaar echter zeer sterke concurrentie van Lisan de Vries, Bianca Rougoor-Machielse en Bo de Groot.
De Survivalrun De Knipe is populair. Binnen twaalf uur schreven zich 5.000 deelnemers in. Het evenement richt zich op survivalrunsport in de breedte: het evenement trekt zowel topsporters als een brede groep recreanten, waaronder hele kleine kinderen en scholieren uit de regio. Sinds drie jaar staat de Survivalfun op het programma, een run bedoeld voor groepen die voor de fun meedoen op een verkort parcours van circa 4,5 km. Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni trappen de scholieren van het basis- en het vervolgonderwijs af. Aan de ‘Krûmeltsjerun’ kunnen kinderen meedoen vanaf het moment dat ze kunnen lopen. Op zaterdag staan jeugdwedstrijden, de koppelrun van 7 km (nieuw dit jaar), de Ouder-Kind-Run, de 5km-Run voor Recreanten en de Survivalfun op het programma.
Om te voorkomen dat het evenement te veel vergt  van de natuur werkt de organisatie nauw samen met onder andere Staatsbosbeheer. Het evenement is goed te volgen voor fietsers en wandelaars. survivaldeknipe.nl

Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 4 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 11 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 12 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22