Wispolia won zondag met 2-1 van Blauw Rood '20.
Wispolia won zondag met 2-1 van Blauw Rood '20. Siebe Kuipers

Nipte zege Wispolia op hekkensluiter

Sport

TERWISPEL Wispolia won zondag nipt met 2-1 van hekkensluiter Blauw Rood ’20. Geen overtuigende cijfers tegen de nummer laatst van de vijfde klasse A, maar voor de ploeg uit Terwispel telde maar één ding. “Het ging vandaag om de winst,” aldus trainer Guido Pen.

Wispolia dat lange tijd koploper was, verloor drie van de laatste vier wedstrijden en dus waren de zwartwitten gebrand op een goed resultaat. Na afloop was de stemming dan ook goed in het Terwispeler kamp. Niet alleen vanwege de eigen overwinning, maar ook omdat de concurrentie punten morste. “We stonden vandaag in alle opzichten aan de goede kant van de score,” liet Pen na afloop weten.

De zege kwam niet makkelijk tot stand. Het duurde tot de 58ste minuut voor de thuisclub de score opende. De bal ging op de stip na een handsbal van één van de verdedigers van de Bolswarder gasten. “Hands is tegenwoordig altijd reden voor discussie, maar volgens mij, hoewel ik natuurlijk niet objectief ben, was dit een zuivere penalty,” aldus de trainer van Wispolia.


De 2-1 van Wispolia van Willem ter Schuur in beeld  - Siebe Kuipers

Jelte Post maakte gebruik van het buitenkansje en zette Wispolia met zijn negende treffer van het seizoen op voorsprong. Even later stond Post met een vrije trap aan de basis van de 2-0. Zijn voorzet werd door Willem ter Schuur tegen de touwen gekopt. De 2-0 was voor de gasten het sein om nog een keer extra gas te geven.

De Bolswarders hadden echter de hulp van Wispolia nodig om de aansluitingstreffer te kunnen maken. Verkeerd uitverdedigen leidde in de 86ste minuut tot de 2-1. Omdat Blauw Rood na de goal vol op de aanval ging spelen, kreeg Wispolia alle ruimte om te counteren. De thuisclub sprong echter slordig om met de ruimte die de hekkensluiter weggaf.

Daardoor bleef het bij 2-1 in Terwispel. De zege leidde tot tevredenheid bij Pen die een spannend slot van het seizoen verwacht. “Er zijn wel vier clubs die meestrijden om de titel. Het gaat er nu vooral om wat jezelf doet. Pas als we zelf weten te winnen kunnen we kijken wat de concurrentie heeft gedaan. Vandaag was dat het geval.”


De ogen zijn op de bal gericht bij Wispolia Blauw Rood ‘20.   Siebe Kuipers

Pen sprak van een verdiende overwinning die gezien de kansen hoger uit had moeten vallen. De ervaren trainer kijkt uit naar de komende weken waarin volop om de titel wordt gestreden. “Er is, omdat wij lang de koploper zijn geweest, steeds op ons gejaagd. Dat geeft mentale druk. Ik ben benieuwd hoe de andere ploegen met die druk omgaan. Ik verwacht dat het bovenin wekelijks stuivertje wisselen wordt.”

Wispolia heeft in ieder geval de zekerheid van een periodetitel. Deelname aan de nacompetitie is gewaarborgd, maar Pen gaat met Wispolia voor de titel. “Als je meestrijdt moet je voor je kans gaan.” Volgende week gaat Wispolia bij Aengwirden op bezoek.

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 3 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 22 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19