WvdW Wispolia – Deinum.
WvdW Wispolia – Deinum. WvdW Wispolia - Deinum.

Wispolia: zonder zege, wel goed gevoel

Sport
Wispolia beet zondag heel aardig van zich af tegen Deinum, de nummer vier van de ranglijst. De hekkensluiter uit Terwispel wist de gasten op een bescheiden 1-3 zege te houden. Het gaat de laatste weken sowieso heel aardig. “Alleen de cijfers op de ranglijst blijven ijskoud: we staan nog altijd onderaan, zonder zege.”
Toch is Ronny de Jong nog altijd tevreden over hoe het dit seizoen loopt bij Wispolia. “We zijn qua voetbal echt aan een goede reeks bezig. Tegen Boornbergum, een heel sterke ploeg die nog geen punt heeft laten liggen, komen we met 1-0 voor, maar verliezen we met 2-1. Joure, dat ook bovenin meedraait, maakt pas in de 87ste minuut de winnende goal en ook nu tegen Deinum zat het niet tegen voor de tegenstander, zal ik maar zeggen.”
Deinum creëerde in het eerste halfuur namelijk geen kans, maar kwam vervolgens toch op voorsprong. “We maken heel ongelukkig een eigen goal.” Taco Vos maakte op slag van rust de 1-1, waarna Wispolia vol goede moed aan de tweede helft begon. “Maar de eerste bal die ze schieten komt op een polletje en gaat er vervolgens zomaar in. Deinum heeft weinig moeite hoeven doen om te scoren, en dat is ontzettend zonde voor onze ploeg.”
Het spelconcept met 4-3-3, met twee controlerende middenvelders, rendeert prima volgens de trainer. “We geven lang niet meer zoveel kansen weg als in het verleden. Alleen benutten we zelf veel te weinig van de kansen die we creëren. Een doelpuntenmaker, dat ontbreekt er aan bij ons.”
En toch heerst er onder de streep een goed gevoel bij Wispolia. “Wat wij als trainers horen in het dorp, waar wij niet vandaan komen, is dat er echt enthousiasme is over hoe het draait. We zetten kleine uitslagen neer. Zo troosteloos als de stand oogt, zo ervaren we het zelf niet. En dat telt ook zeker mee. Al gun je die jongens een keer een mooi resultaat, een overwinning.”
 

Meer SA!

Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 14 minuten geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 28 minuten geleden
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 1 uur geleden
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Fries Fondsen Forum in Gorredijk Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe speeltuin in Katlijk geopend Nieuws 3 uur geleden
Joop Gall was zaterdag voor de laatste keer als trainer actief voor Jubbega.
Jubbega uit competitie: 'Binne der net grutsk op' Sport 19 uur geleden
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert Sport gisteren