Jelte Post (voorgrond) was dit seizoen al zes keer trefzeker.
Jelte Post (voorgrond) was dit seizoen al zes keer trefzeker. Sietse de Boer

Wispolia wil meedoen om de titel

Sport

TERWISPEL De voetballers van Wispolia zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Alleen op de eerste competitiedag, uit tegen Lemmer, liet de ploeg van trainer Guido Pen punten liggen. Donderdagavond spelen de Terwispelers in Vegelinsoord tegen FFS. Een ongewone avond voor een competitieduel, maar dat heeft alles te maken met de derby van zondag tussen sc Heerenveen en Cambuur.

“Wy ha in soad supporters fan it Fean yn it doarp en ek by it earste binne ferskillende jongens dy’t in seizoenkaart ha,” vertelt middenvelder Jelte Post. Vorig seizoen lukte het niet om de wedstrijd van Wispolia van de zondagmiddag te halen, maar, “Dit kear wiene we der betiid by en slagge it wol.” Post is zelf ook fan van sc Heerenveen en verwacht een spannende Friese derby. “Ik doar net te sizzen wat it wurdt. Cambuur moat tongersdei noch ynhelje tsjin Feyenoord, dat is yn it foardiel fan it Fean, mar ik tink dat Cambuur der snein wol wer klear foar is.”


Jelte Post schermt de bal af. De middenvelder hoopt met Wispolia mee om de titel te kunnen strijden. - Sietse de Boer

De 23-jarige Jelte Post debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in het eerste van Wispolia. De laatste jaren heeft de aanvallende middenvelder een basisplaats bij de vijfdeklasser uit Terwispel. Post is met Wispolia goed uit de startblokken gekomen. Hij vond net als teamgenoot Dennis Verloop al zes keer het net. “Foarich jier makke ik acht goals, dat wie myn rekôr. Mei no al seis goals bin ik dan ek dik tefreden.”

Met Dennis Verloop is Jelte Post topscorer van de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. “It skilt dat ik de strafskoppen ek nim, dat wiene der twa, mar it is wol sa dat dat de ballen der dit jier makkelik ynfleane.” Dat geldt overigens niet alleen voor Post en Verloop. Wispolia is met twintig doelpunten de meest productieve club van 5A. “En we ha sels ek noch in wedstryd minder spile as Lemmer, de nûmer twa fan de ranglist,” aldus Post.

Wispolia eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plek. Post hoopt en denkt dat de ploeg uit Terwispel dit voetbaljaar hogere ogen kan gooien. “Foarich jier sieten Blue Boys, de Tynje en Aldeboarn by ús yn, stik foar stik sterke tsjinstanners, mar die binne promoveare. Ik hoopje dat wy dit jier meidwaan kinne om it earste plak. It seizoen duorret noch lang fansels, mar de start wie poerbêst. Dat jout fertrouwen.”


Dennis Verloop scoorde net als Jelte Post al zes keer dit seizoen. - Sietse de Boer

Hoewel Wispolia met Jelte Post en Dennis Verloop twee makkelijk scorende spelers in huis heeft, schuilt de kracht van de Terwispeler club volgens eerstgenoemde in de breedte van de selectie. “Wy binne net ôfhinklik fan ien of twa man. Wy ha santjin man en die binne omtrint allegear fan itselde nivo. As wy wikselje moatte, wurdt ús spul net fuortendaliks folle minder.”

Wispolia wil donderdag tegen FFS de koppositie behouden en mogelijk versterken. Op papier moet de ploeg van trainer Guido Pen de klus kunnen klaren, maar Post wil niet hoog van de toren blazen. “Foarich jier ha wy dêr mei 4-1 oan ‘e kont krigen, dus ik sil net sizze dat we it wol eefkes winne. It moat kinne, mar dan moatte wy sels wol prestearje.”

Meer SA!

Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 1 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Kijk live: Lintjesregen in Opsterland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Opsterlandse pick-up gaat naar Oekraïne Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: de framedrums van Saffraan Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zwembad De Delte opent zaterdag Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 25 apr, 08:20