JUBBEGA , 29-05-2022 , amateurvoetbal , seizoen 2021 - 2022 , VV Jubbega - GOMOS , Keven vd Belt (l) , Ruben van der Meulen (r) Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks
JUBBEGA , 29-05-2022 , amateurvoetbal , seizoen 2021 - 2022 , VV Jubbega - GOMOS , Keven vd Belt (l) , Ruben van der Meulen (r) Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks Dijks Media / Henk Jan Dijks

Nacompetitie: winst Gorredijk, verlies THOR en Jubbega

Sport

GORREDIJK Van de zondagclubs die vandaag voor de nacompetitie in actie kwamen was alleen Gorredijk succesvol. De formatie van trainer Michiel Hornstra won met 0-1 van SVZ. Jubbega kan na de 3-0 nederlaag bij Longa ’30 promotie vergeten. THOR heeft na 1-4 thuisnederlaag tegen RKO een wonder nodig om aan degradatie naar de vierde klas te ontsnappen.

Jubbega

Jubbega ging bij Longa ’30 in Lichtenvoorde met 3-0 onderuit. De cijfers doen een kansloze nederlaag vermoeden, maar het zat de ploeg van trainer Inne Schotanus niet mee. Doelman Bas van Wegen werd al na tien minuten met rood weggestuurd. Een veel te zware beslissing, vond Schotanus.

Volgens de trainer kreeg zijn doelman de bal buiten de zestien tegen de hand aangeschoten. “De bal gong nei de hân en net oarsom. As je de bylden sjogge, tink ik dat tachtich prosint gjin read jout.” De arbiter van dienst deed dat wel en dus moest Jubbega met tien man verder.

Niet veel later profiteerde Longa ’30 van een opbouwfout van de Jubbegasters en scoorde de 1-0. “Dan witte je dat it dreech wurdt.” Ondanks de numerieke minderheid viel er na rust volgens Schotanus wel wat te halen. Helaas werd een grote kans onbenut gelaten. In de slotfase sloeg de vermoeidheid bij Jubbega, dat afgelopen donderdag ook al speelde, toe. De thuisclub scoorde nog twee maal.

Ondanks de uitschakeling kijkt de trainer van Jubbega met een goed gevoel terug op het seizoen. “Wy ha nij de winter mei goed fuotbal in hiel moaie searje delset, dêr kenne we mei syn allen grutsk op wêze.”

Gorredijk

Gorredijk plaatste zich voor de finale van de nacompetitie door SVZ uit Zijen met 0-1 te kloppen. De zege kwam met het nodige fortuin tot stand, erkende trainer Michiel Hornstra na afloop. “Sy wiene better, mar ús keeper Joey Bethlehem pakte in oantal goeie ballen. Hy hat ús rêden.”

Daniel Temmingh maakte na ruim een uur spelen de enige en dus winnende treffer.  SVZ zette Gorredijk in een bloedstollende slotfase nog zwaar onder druk, maar de gasten bleven overeind. “It hoecht net altyd mei moai fuotbal,” was Hornstra dolgelukkig met de zege. De trainer zag zijn ploeg gesteund worden door een groot aantal meegereisde Gordyksters. “Prachtich dat de minsken der wienen.” 

Gorredijk stuit volgende week zondag op herkanser Zuidwolde, die club eindigde als voorlaatste in de tweede klasse K. De finale wordt op neutraal terrein gespeeld. De winnaar speelt volgend seizoen in de tweede klas.

THOR

THOR is slecht begonnen aan het tweeluik met RKO uit Rutten. Het elftal van trainer Dennis van den Driessche ging op eigen terrein met 1-4 onderuit. Tot de 1-1 kon THOR het nog redelijk bijbenen tegen de beter voetballende gasten, maar na de rode kaart voor Jorrit Fekken die een doorgebroken speler neerhaalde, ging het mis. 

De gasten kwamen op een 1-2 voorsprong, waarna THOR in de 85ste minuut zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker kreeg, maar niet benutte. In de slotminuten van het duel scoorde RKO nog twee keer. “Dan kijk je ineens heel anders tegen de returnwedstrijd aan,” aldus Van den Driesschen. “We moeten met een Houdiniact komen willen we degradatie naar de vierde klas voorkomen.”

Programma nacompetitie 19 juni

Zuidwolde – Gorredijk
RKO – THOR
Tijnje - Kuinre
De Sweach - Hoogersmilde

Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 1 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 7 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 9 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22