Afbeelding
Sietse de Boer

Klussendienst met BHS-leerlingen

Nieuws

GORREDIJK “Noem het een soort NLDoet, maar dan het hele jaar door”, vat Rob van der Holst van Code Hans de klussendienst samen die is opgezet met de Burgemeester Harmsmaschool. Leerlingen van de school doen op aanvraag klusjes voor inwoners die minder zelfredzaam zijn en een beperkt sociaal netwerk hebben. 

Wethouder Libbe de Vries vrijdag bij de officiële start bij de familie de Boer in Gorredijk: “It giet om lytse putsjes wêr hannen foar nedich binne. It is in moaie foarm fan it sykjen fan ferbining.” 

Drie leerlingen hielpen bij werkzaamheden in de tuin. klusjes die anders blijven liggen. Het sociale netwerk van het hoogbejaarde echtpaar bestaat ook hoofdzakelijk uit ouderen en de kinderen wonen verder weg. Esther Brouwer van de BHS is enthousiast over het project. “It is geskikt foar learlingen dy’t it yn de klasse efkes lêstich ha, sy komme yn ús sanemade Time Out groep. Sy kinne no op freed ûnder begelieding bûten de skoalle oan it wurk.” 

Volgens jongerenwerker Van der Holst draagt het uitvoeren van deze klusjes bij aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van deze leerlingen. Mensen die gebruik willen maken van de klussendienst kunnen zich melden bij het Gebiedsteam van de gemeente Opsterland. Alle klusjes komen in principe in aanmerking, zolang het maar geen concurrentie wordt van professionele klussenbedrijven.

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 9 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 13 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 20 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur gisteren