Afbeelding

Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime

Nieuws

BEETSTERZWAAG De gemeente Opsterland gaat verder met het uitwerken van de plannen voor herontwikkeling van de locatie van de voormalige basisschool De Trime in Beetsterzwaag. Het college vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 343.861 euro.

De voormalige openbare basisschool De Trime aan het Merkelân staat al een paar jaar leeg, nadat basisscholen De Trime en De Paedwizer fuseerden tot Kindcentrum De Finne. Stichting Koningshof was lang actief om op de locatie een plan te ontwikkelen met levensloopbestendige woningen. 

In februari vorig jaar besloot de gemeenteraad de voorbereiding van het plan bij het college van B en W neer te leggen en de samenwerking met de stichting te beëindigen. De raad stelde wel dat het plan van Stichting Koningshof met minimaal 24 woningen het uitgangspunt voor het vervolg moest blijven. 

Stichting Koningshof heeft het beëindigen van de samenwerking juridisch aangevochten. Begin maart heeft de rechtbank besloten Stichting Koningshof met een heel juridisch verhaal in het ongelijk te stellen. Kort gezegd komt het erop neer dat er tussen beide partijen nog geen zodanige afspraken waren gemaakt dat de gemeente niet om Stichting Koningshof heen kan. Het college van B en W wil de plannen nu verder uitwerken. 

Met het realiseren van ouderenwoningen hoopt Opsterland doorstroming te realiseren, zodat elders in het dorp meer ruimte op de woningmarkt ontstaat voor jonge gezinnen. Tegelijkertijd wordt er ingespeeld op de veranderende vraag van ouderen, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Naar aanleiding van het Didamarrest heeft Opsterland de plannen voor de locatie gepubliceerd. Daarna hebben verschillende marktpartijen zich gemeld. 

Opsterland start nu een selectieprocedure op. De grond wordt in de markt gezet, inclusief een wijziging in het bestaande bestemmingsplan. Het college kondigt daarom een publicatie in de buurt aan en er worden één of meerdere omgevingstafels georganiseerd.

Meer SA!

Afbeelding
Vier prominente Opsterlanders strijden om titel Maestro Gorredijk Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Schoolkorfbal in Jubbega Sport 33 minuten geleden
Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport 17 uur geleden
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30